Wat is de juiste hoogte voor mijn beeldscherm?

De juiste hoogte voor je beeldscherm op kantoor? Het is belangrijk dat je beeldscherm de juiste hoogte heeft om geen last te krijgen van pijntjes. Met de volgende tips over het instellen van je beeldscherm op de juiste kijk- en werkhoogte optimaliseer je jouw werkhouding achter de computer. 

Juiste hoogte beeldscherm

Om nek- en rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste werkhouding aanneemt. De kijkhouding is hierbij van groot belang. Zorg er daarom voor dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat zodat je geen last krijgt van je nek of rug.

Hoogte beeldscherm instellen

Met onderstaande stappen kun je jouw beeldscherm snel instellen op de juiste werkhoogte.

  1. Stel je bureaustoel af op de hoogte van het werkblad, voordat je het beeldscherm op de juiste hoogte gaat instellen.

  2. Ga op je goed ingestelde bureaustoel zitten en zorg dat je recht voor het beeldscherm zit.

  3. Stel de bovenkant van het beeldscherm af op jouw ooghoogte.

  4. Maak gebruik van een beeldschermstandaard als je een klein beeldscherm hebt.

  5. Let ook op de kijkafstand tot het beeldscherm. Als algemene regel geldt dat de monitor op zo'n 50 à 70 centimeter van je ogen af moet staan. De kijkafstand moet toenemen wanneer je over een monitor met een grote diameter (gemeten in aantal inch) beschikt.

Meer weten over de optimale werkhouding achter je computer? Vind hier jouw Quantore kantoorvakhandel voor aanvullend advies over je zithouding en voor aanschaf van ergonomische bureaustoelen, monitorstandaarden en meer kantoorartikelen.

Verkooppunten Quantore