Hoe lang is inkt en toner houdbaar?

De houdbaarheid van een inktcartridge en een tonercartridge ligt tussen de 1 en 4  jaar. Een ruwe schatting, want het hangt natuurlijk af van hoeveel je de cartridges gebruikt. Wij geven je meer informatie over de houdbaarheid en de verschillen tussen inkt en toner.

Inktcartridge en tonercartridge

Toner wordt gebruikt wanneer je veel en vaak print. Een tonercartridge gaat langer mee dan een inktcartridge en is daarom ook duurder in prijs. Een inktcartridge wordt gebruikt in inkjet printers en bevat vloeibare inkt. Dat betekent dat de inkt in de cartridge kan uitdrogen. Dat maakt de inktcartridge maar beperkt houdbaar. Het voordeel is dat je de cartridge kunt hergebruiken!

Houdbaarheid

Tonercartridge
De houdbaarheid van de toner is afhankelijk van of je de toner in gebruikt hebt of in de kast hebt liggen als reservevoorraadje. Een toner die je buiten de printer bewaart, is maximaal één jaar houdbaar. In gebruik hangt het af van hoe veel je print. De toner functioneert alleen als de rubberen rollen en tandwielen goed werken en draaien. Deze belangrijke onderdelen van de toner doen dit zolang ze vochtig blijven van de inkt. Wanneer deze indrogen, ga je merken dat de toner niet goed meer functioneert.

Inktcartridge
Stilstaande inkt van een inktcartridge kan gaan stollen en daardoor vast komen te zitten. Bij gebruik van de inktcartridge, maakt de printer deze automatisch schoon waardoor de inkt vloeibaar blijft. Handig om te weten, is dat de inktcartridge ook na de houdbaarheidsdatum nog gebruikt kan worden. Zeker wanneer de inktcartridge nog niet uit de verpakking of is
geweest. De datum die op de verpakking staat is namelijk een garantiedatum (niet een te gebruiken tot datum). Tot en met de vermelde datum garandeert de fabrikant de kwaliteit die zij belooft.

Meer weten?

Bij jouw Quantore verkooppunt vind je een actueel én uitgebreid assortiment van originele inkt- en tonerproducten. De kantoorvakhandel helpt je graag met persoonlijk advies over welke inkt en/of toner het best aansluit bij jouw printgedrag. Vind jouw verkooppunt!

Verkooppunten Quantore