Wat is een terabyte?

Een terabyte, of TB, staat gelijk aan 1000 gigabytes. Hier kun je een enorme hoeveelheid data op kwijt. Dit komt goed van pas wanneer je grote hoeveelheden data wil opslaan. Er bestaan zelfs opslagschijven van 4 terabyte. Lees hieronder meer over de terabyte en wat je hier precies mee kunt.

Enorme opslagruimte op je computer

Wanneer je op zoek bent naar veel opslagruimte kun je kiezen voor een terabyte aan opslag. Een terabyte staat gelijk aan 1000 gigabyte. Met 1 terabyte heb je genoeg opslagruimte voor één van de volgende bestandsformaten:

  • 120 uur video in HD-kwaliteit;

  • Ruim 200 dvd’s;

  • Ruim 1.400 cd’s;

  • 200.000 foto’s (gemaakt met een 6 megapixel camera);

  • 250.000 mp3 nummers

Belangrijke tips

Als je op zoek bent naar een opslagruimte die bij je past is het van belang dat je altijd voor meer opslagcapaciteit kiest dan je in eerste instantie nodig denkt te hebben. Je gebruikt namelijk altijd meer geheugen dan je van tevoren verwacht. Daarnaast worden bestandsformaten in de loop van de tijd groter, vanwege een toename in kwaliteit. En het laatste wat je wilt, is dat jouw opslagruimte niet toereikend is voor jou.

Wil je meer informatie over terabytes en opslagruimte op je computer? Vind hier jouw Quantore kantoorvakhandel. Zij helpen je graag.

Verkooppunten Quantore