Aanschaf tabletAanschaf tablet
BLOG

Waar let ik op bij aanschaf van een tablet/iPad?

Een tablet of iPad is een kleine, draagbare computer uitgevoerd met touch screen. Deze multifunctionele gadget maakt gebruik van een virtueel toetsenbord. Speciale externe toetsenborden voor de tablet en iPad zijn tevens verkrijgbaar. Het grote voordeel van de tablet en iPad is dat het apparaat licht, compact en zeer veelzijdig is. Makkelijk mee te nemen en geschikt voor vele doeleinden. Ben je op zoek naar een tablet of een iPad, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij het kopen van een tablet of iPad? Wij geven je handige tips.

Besturingssysteem

Belangrijk bij de keuze van je nieuwe device is het besturingssysteem. Met het besturingssysteem van een tablet of iPad wordt de systeemsoftware bedoeld die bij aankoop al op het apparaat geïnstalleerd is. Deze software stuurt de interne onderdelen van de tablet en iPad aan. iPad werkt met iOS, andere tablets werken met Android of Windows. Het besturingssysteem iOS wordt alleen op mobiele Apple producten, zoals de iPad (mini), iPhone, MacBook en iPod. Aan de software worden strenge eisen gesteld voor wat betreft kwaliteit en functionaliteit. Android is een open source platform, gemaakt door Google. Open source wil zeggen dat iedereen er software voor mag ontwikkelen en aanbieden in Google Play. Veel merken maken gebruik van Android (bijvoorbeeld Samsung, Sony, HTC en LG). Microsoft Surface tablets werken op Windows en zijn met name zeer geschikt voor zakelijk gebruik.

Schermformaat

Bij het kopen van een tablet of iPad denk je ook na over het formaat van het scherm. Hoe groter het scherm, hoe prettiger het is om een film te kijken, een spelletje te spelen of een tekst te lezen. Groter betekent natuurlijk ook zwaarder (en misschien: een grotere tas om het apparaat in mee te nemen). Het schermformaat wordt weergegeven in inches (1 inch = 2,54 cm). De grootte van het scherm wordt diagonaal gemeten.

Mobiele internet of alleen wifi?

Ga je met je tablet alleen online via wifi of neem je een data-abonnement zodat je je device ook buiten de deur kunt gebruiken? Met een data-abonnement heb je maandelijks meer kosten. Heb je een ruime internetbundel voor je telefoon? Zet je hotspot aan en maak verbinding met je tablet. Zo kun je de tablet ook buitenshuis gebruiken.

Schermresolutie

De schermen van tablets zijn verschillend van kwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Hierdoor is een tekst beter leesbaar en maak je mooiere foto’s en video’s.

Opslagcapaciteit

Het is fijn om genoeg opslagcapaciteit te hebben. Hoe meer gigabytes (GB), hoe meer programma’s, apps en data je op jouw tablet of iPad kunt opslaan. Voor basis gebruik is 64 GB opslag voldoende. Kijk je graag series of films of gebruik je de tablet zakelijk? Dan is het verstandig om te kiezen voor een tablet met meer opslagruimte.

Processor

De processor bepaalt de snelheid van de tablet of iPad. Die snelheid wordt uitgedrukt in gigahertz (GHz). Hoe hoger het getal, hoe sneller de tablet of iPad werkt. 

Camera

Wil je de tablet of iPad gaan gebruiken voor videobellen of voor het maken van foto's? Kies dan voor een exemplaar met een goede camera.

Meer informatie

Wil je meer informatie en advies over het kopen van een tablet of iPad? Vind nu een verkooppunt bij jou in de buurt!