Sinterklaasgedicht collegaSinterklaasgedicht collega
BLOG

Schrijf een Sinterklaasgedicht voor je collega

Het schrijven van gedichten is niet ieders favoriete hobby. Toch worden elk jaar traditioneel Sinterklaasgedichten geschreven voor vrienden, familieleden, klasgenoten of collega’s. Schrijf je een Sinterklaasgedicht voor een collega? Dan is het van belang dat je deze collega een beetje kent. Je kunt een grappig gedicht maken, maar houd het wel professioneel. Heb je te weinig info over je collega? Ga voorzichtig op onderzoek uit.

Schrijftips gedichten

Natuurlijk is het leuk als een Sinterklaasgedicht rijmt. Doe inspiratie op via andere Sinterklaasgedichten of kijk op een rijmsite om varianten op je gekozen woorden te vinden. Wanneer je het lastig vindt om te beginnen met schrijven, schrijf dan enkele trefwoorden op die je zeker in je gedicht wilt gebruiken. In een later stadium kun je hieromheen schrijven. Ga je voor een mooi, grappig of kritisch gedicht? Houd het laagdrempelig, zodat het gedicht niet verkeerd kan vallen bij je collega. Zorg ervoor dat je gedicht lekker loopt en dat er geen moeilijke of vage zinconstructies in zitten. Houd het simpel en laat de rijm duidelijk terugkomen in je gedicht. Lees je gedicht zelf een keer hardop voor. Zo ontdek je of er moeilijke stukken in zitten die kunnen zorgen voor problemen bij het voorlezen. Dit is zonde zijn van alle tijd en moeite die je in je Sinterklaasgedicht hebt gestopt.

Lay-out

Een Sinterklaasgedicht moet er ook aantrekkelijk uitzien. Zorg voor een originele lay-out door aan de slag te gaan met cadeaustickers, Sinterklaas stickers en thema cadeaupapier. Vergeet niet om strikken en linten te gebruiken om er een royal tintje aan te geven. 

Meer informatie of hulpmiddelen aanschaffen voor je Sinterklaas gedicht en surprise? Vind nu een kantoorvakhandel bij jou in de buurt.