Quantore.com Koninklijk Header persberichtQuantore.com Koninklijk Header persbericht
PERSBERICHT

Koninklijke Quantore

Een kroon op 100 jaar Quantore

Ter ere van het 100-jarig bestaan is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander aan coöperatie Quantore op 20 november het predicaat Koninklijk toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de bekroning op het werk van Quantore als toonaangevende groothandel van artikelen die in kantooromgevingen worden gebruikt. Het predicaat is tijdens een bijeenkomst in kleine kring uitgereikt door de burgemeester van Beuningen, Daphne Bergman.

“Het predicaat is een eretitel. Een eervolle onderscheiding die het werk van al onze medewerkers, leden, klanten en leveranciers bekroond. Daar zijn we enorm trots op,” aldus Arnold Theuws, Algemeen Directeur. De letterlijke kroon op het werk wordt trots uitgedragen via het nieuwe, koninklijke logo van Quantore dat tijdens de bijeenkomst is onthuld.

100 jaar jong

De naam Quantore bestaat sinds 2002, maar de geschiedenis van de coöperatie vindt haar oorsprong in 1920. Vijf ondernemers richtten een samenwerkingsverband op, om samen betere prijzen en condities te krijgen dan individueel mogelijk is. In de jaren daarna werden de inkoopverenigingen Veneka, Neco, CIB, Consorpa en RIC opgericht. Ieder met hun eigen geschiedenis, allen gericht op synergie. Kleine inkoopclubs gingen op in de grote verenigingen. Quantore is uiteindelijk geboren uit de fusie tussen Veneka en het CIB in 2001. “100 jaar klinkt oud. Maar eigenlijk voelen we ons 100 jaar jong, met veel ervaring, veel plannen en veel ambitie om daar nog eens een eeuw aan toe te voegen,” aldus Theuws.

Bijeenkomst

Na de toekenning van het predicaat Koninklijk, heeft Quantore een cheque overhandigd aan Stichting Kika. Een papieractie in het jubileumjaar heeft een bedrag van € 15.500,- opgebracht voor het goede doel. Daarnaast zijn traditiegetrouw de leveranciersawards uitgereikt, een belangrijke prijs voor leveranciers die een bijzondere inzet richting de coöperatie tonen. Dit jaar vielen Essity, HP en Bura in de prijzen.

Koninklijke Quantore is trots op deze eervolle onderscheiding! Wil jij de livestream van deze bijeenkomst terugkijken? Je vindt de opname binnenkort op www.quantorelive.nl.

Predicaat Koninklijk