Kerstontbijt kantoorKerstontbijt kantoor
BLOG

Kerstontbijt op het werk: wat heb ik nodig?

Tijdens de feestdagen is iedereen het liefste vrij om samen met familie te zijn. Toch gaat bij veel bedrijven het werk gewoon door. Werk je bijvoorbeeld in de zorg, de productie of supermarkt? Dan moet je ook tijdens de feestdagen aan de bak. Maar dat betekent niet dat je er geen bijzondere dagen van kunt maken. Zorg met de juiste versieringen voor een gezellige sfeer en probeer wat leuke momenten te creëren. Zo is een kerstontbijt op het werk een gezellig moment met collega’s en het brengt een goed begin van de dag. Werken tijdens de feestdagen hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Wij vertellen je waarom!

Kerstontbijt op het werk organiseren

Zorgt je werkgever voor een lekker ontbijt of toon jij zelf het initiatief? Wie weet krijg je een budget om lekkere dingen te halen, maar het kan ook zo zijn dat iedereen thuis wat lekkers maakt. Om dit te organiseren is het belangrijk om te weten hoeveel collega’s aanwezig zullen zijn. Spreek met jouw afdeling af hoeveel tijd en ruimte er is om een feestelijk kerstontbijt neer te zetten.

Kerst lekkernijen en recepten

Bij een kerstontbijt op het werk horen natuurlijk verse broodjes, een Kerststol met amandelspijs, lekker beleg en voor de zoetekauwen veel chocolade en kerstkransjes. Wanneer jullie hebben besloten om allemaal zelf iets te maken, zijn er veel lekkere en gemakkelijke kerstrecepten online te vinden. Kijk maar eens op Pinterest. Houd je niet van koken? Dan kun je altijd wat lekkers kopen bij de lokale bakker of supermarkt.

Handige hulpjes bij een ontbijtje met Kerstmis

Nadat iedereen heeft genoten van het ontbijt is er een hoop afwas. Niemand heeft natuurlijk zin in om de vaat te doen. En heel eerlijk, zoveel tijd heb je ook niet, want je moet weer aan het werk. Wie meteen wil zorgen voor een opgeruimd kantoor, gaat aan de slag met wegwerpservies, zoals wegwerpbekers en –glazen, wegwerpbestek en wegwerpborden. Jouw kantoorvakhandel heeft veel milieuvriendelijke varianten.

Wat houdt je nog tegen om er dit jaar geweldige feestdagen van te maken? Met deze tips organiseer je zeker een geslaagd kerstontbijt op het werk! Verras collega’s of medewerkers op tijd en ga ruim van tevoren aan de slag met de voorbereidingen. Alles wat je nodig hebt, vind je bij jouw kantoorvakhandel.