Hoe kaft ik mijn boekenXHoe kaft ik mijn boekenX
BLOG

Hoe kaft ik mijn boeken? Tips!

Door boeken te kaften bescherm je (studie) boeken tegen kreuken, scheuren en vlekken. Boeken kaften is even een klus, maar wanneer je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het zo gedaan. Maar hoe moet je boeken kaften?

Benodigdheden boeken kaften

Boeken kaften is een nauwkeurig klusje. Zorg ervoor dat je voor het kaften van boeken in ieder geval de volgende kantoorartikelen klaar hebt liggen.

Heb je alles klaarliggen? Denk eraan dat je op een vlakke ondergrond aan het werk gaat. Dat zorgt voor het beste resultaat. Beginnen maar!

Tips boeken kaften

Kaftpapier is er in vele soorten: in vrolijke kleuren, met stoere prints of eenvoudig, maar stevig papier. Gebruik geen cadeaupapier, want dat is een stuk minder stevig dan kaftpapier! Hoe moet het ook alweer, een boek kaften? Op YouTube staan verschillende filmpjes waarin het stap voor stap wordt uitgelegd. Meer dan kaftpapier, een schaar of hobbymesje, een rolletje tape, etiketten en een pen heb je niet nodig om boeken te kaften.

Soorten kaftpapier

Ben je niet in de wieg gelegd voor een avondje ambachtelijk kaften? Geen nood! Er bestaat ook praktisch én stevige kaftfolie. Dit zelfklevende folie beschermt je boeken goed en is tot een jaar weer verwijderbaar. Zelfklevend kaftfolie is niet alleen ideaal voor het beschermen van je boeken, maar ook geschikt voor het lamineren beschermen van folders, documenten en zelfs laptops. Daarnaast is zelfklevend kaftfolie ook nog eens 100% recyclebaar!

Verkooppunten kaftpapier

Wanneer je boeken gaat kaften, heb je kaftpapier nodig. Ouderwets kaftpapier of kaftfolie? Het is allemaal verkrijgbaar bij jouw kantoorvakhandel. Via onze postcodezoeker vind je een kantoorvakhandel bij jou in de buurt.