Lint typemachineLint typemachine
BLOG

Het juiste lint voor jouw typemachine kopen

Een typemachine, ook wel schrijfmachine genoemd, klinkt enigszins nostalgisch. Toch gebruiken we ze nog steeds. Het apparaat heeft namelijk een aantal praktische voordelen ten opzichte van de hedendaagse laptop zoals duurzaamheid en energiebesparing. Bij een typemachine is het wel belangrijk dat je op tijd het inktlint vervangt. Benieuwd welk lint je voor je typemachine kunt kopen? Dat lees je in deze blog.

Duurzaam schrijfmateriaal

Typemachines worden al eeuwenlang gebruikt om mee te schrijven. Met de komst van computers is de typemachine bijna helemaal verdwenen. Nu neemt de populariteit van typemachines weer toe, omdat een typemachine nauwelijks veroudert. Na jaren gebruik blijft hij betrouwbaar, zonder nieuwe software-updates. Daarnaast heeft een schrijfmachine geen last van virussen of hardware-problemen. Ook kan een computer niet tippen aan het nostalgische gevoel van een schrijfmachine. Veel schrijvers hebben hun beste werk geschreven op de schrijfmachine!

Welk inktlint heb je nodig?

Om digitaal te printen heb je een cartridge nodig. Een typemachine werkt niet zonder inktlint. Deze heeft een rol waar een vel papier omheen draait. Bij iedere letter die je typt, verschuift deze rol een stukje naar links, net als het inktlint. Na verloop van tijd, geeft het lint geen inkt meer af en is deze aan vervanging toe. Lint voor een typemachine kopen is geen gemakkelijke klus aangezien iedere typemachine ander soort lint nodig heeft. Het is daarom van belang dat je kiest voor hetzelfde merk lint als je typemachine. Typ je nog op een oude typemachine? Dan heb je wellicht een lint van textiel nodig. Wat nieuwere schrijfmachines werken met lint van koolstof.

Gekleurd lint typemachine

Net als kleurencartridges voor printers zijn ook voor typemachines verschillende kleuren linten beschikbaar. De meest gebruikte kleur blijft zwart, maar er zijn ook linten verkrijgbaar in rood/violet of rood/blauw. Ook de kleur paars is verkrijgbaar. Wil je meerdere kleuren gebruiken op één vel papier? Dan zul je het typemachinelint halverwege moeten vervangen door een lint met een andere kleur.

Enkele of dubbele spoel?

Niet iedere typemachine is hetzelfde. Hierdoor heeft ook iedere schrijfmachine een ander typemachinelint nodig. Zorg dat je weet op welk merk typemachine je schrijft en welk type lint je voor deze machine nodig hebt. Typemachinelint is verkrijgbaar op dubbele of enkele spoel. In de meeste gevallen wordt lint voor een typemachine geleverd op een dubbele spoel. Deze bestaat uit een lege en een volle variant, waarbij het lint zich gedurende het typen verplaatst van de volle naar de lege spoel.

Met het juiste lint heb je nog lang plezier van jouw typemachine!