foutmelding canon printerXfoutmelding canon printerX
BLOG

Een foutmelding van mijn Canon printer, wat nu?

Mijn Canon printer geeft een foutmelding, wat nu? Het is erg vervelend als je printer van slag raakt en het even niet meer doet. Vaak is het probleem snel op te lossen. Hieronder lees je de meest voorkomende Canon printer foutmeldingen en hoe je ze kunt verhelpen.

Hoe los ik het op?

 • Bij foutmelding ‘Error 5100’ kunnen er meerdere problemen aan de hand zijn.
  Vastzittend papier kun je meestal gemakkelijk verwijderen. Een inkt cartridge is snel te vervangen of schoon te maken. Vergeet niet je lege cartridge in te leveren! Wanneer het absorptiekussen vol zit, volg dan de volgende stappen:

 1. Zet de printer uit en houdt de ‘resume’ knop en de ‘aan’ knop samen ingedrukt, totdat er een groen lampje gaat branden.

 2. Laat vervolgens alleen de ‘resume’ knop los en houdt de ‘aan’ knopingedrukt.

 3. Druk dan de ‘resume’ knop tweemaal in. Als de procedure goed verloopt zie je het lampje oranje worden en daarna weer groen.

 4. Laat nu ook de ‘aan’ knop los en druk vier keer op ‘resume’ en één keer op ‘aan.’

 5. Ten slotte, zet de printer uit en opnieuw aan. Wanneer het probleem niet is opgelost probeer je het nogmaals.

 • ‘Error 5200’: de printer is te warm geworden. Het is belangrijk om de printer uit te zetten om hem af te laten koelen. Haal de printer voor de zekerheid ook van de stroom af.

 • ‘Error 6000’: waarschijnlijk is er papier blijven hangen of zitten er stofdeeltjes tussen de wieltjes. Controleer de transportwieltjes.

 • ‘Error B200’: de cartridge kan niet goed worden gelezen. Haal de cartridge uit de printer en maak de chip voorzichtig schoon met een papieren tissue. Deze foutmelding kan overigens ook betekenen dat de printkop defect is.


Bent u op zoek naar een nieuwe Canon cartridge? Canon cartridges zijn op veel plekken verkrijgbaar, zowel online al in fysieke winkels. Zoek je een verkooppunt bij jou in de buurt? Vind hem via onze verkooppuntenzoeker.