Eric Buscher

Je kunt het zo gek niet bedenken of Topkantoor Repro Creatief heeft het. Deze vakhandel, al veertig jaar een begrip in ’t Gooi, is hét adres voor kantoorartikelen en -meubelen. Ook de creatieve klanten komen er graag. Met een afdeling Repro én een veelheid artikelen gericht op schilderen, tekenen, kleuren en boetseren staat Topkantoor Repro Creatief ook bekend als het Walhalla voor de creatieveling. Maar er zijn meer redenen waarom klanten graag een bezoek brengen aan de winkel in Bussum.

De teller van het aantal artikelen staat op ruim 100.000. En wat niet op voorraad ligt, dat bestellen ze in mum van tijd bij. We durven te stellen dat Topkantoor Repro Creatief één van de breedste assortimenten van Nederland heeft. Wanneer we directeur Eric Buscher vragen hoe hij dit organiseert, krijgen we meer informatie over zijn stijl van managen. “Ik vind het belangrijk dat mijn personeel zelf keuzes kan maken. Zij krijgen veel vrijheid en mogen tot het uiterste gaan. Mits het verkoopt natuurlijk,” vertelt Eric. “Omdat ik veel verantwoordelijkheid bij mijn medewerkers leg, krijgen zij het gevoel alsof ze in hun eigen winkeltje staan. En vanuit deze gedachte zet iedereen alles op alles voor de hoogste klanttevredenheid!”

Service als hoogste goed
Topkantoor Repro Creatief gaat ver voor een klant. Service is het hoogste goed, aandacht en meedenken de sterkste pijlers. “We doen alles om in de behoeften van de klant, zakelijk of particulier, te voorzien. We vragen altijd wat iemand uiteindelijk wilt hebben. Waar is de klant naar op zoek? En welke artikelen passen daar het beste bij? Voor een bouwtekening wordt bijvoorbeeld niet hetzelfde papier gebruikt als voor een poster of banner”. De vakhandel streeft ernaar dat iedere klant tevreden de deur uitloopt. Met het juiste product, het juiste advies of de juiste oplossing voor op kantoor. “Daaronder verstaan we ook een complete aankoop. We vinden het vervelend wanneer een klant een penseel koopt om een nieuw schilderij te maken en zich bij thuiskomt realiseert dat hij ook een palet en schildersezel nodig had.”

Meer dan kantoorartikelen
Een assortiment van 100.000 artikelen lijkt zeer compleet. Toch doet Topkantoor Repro Creatief meer om hun klanten te ontzorgen. Zo organiseert de vakhandel in Bussum bijna dagelijks een cursus of workshop. Vaak gericht op de creatieve doelgroep, die zijn schildertechniek wilt verbeteren. Ook beschikt Topkantoor Repro Creatief over een PostNL postkantoor waar alle postzaken geregeld kunnen worden en waar zakelijke klanten terecht kunnen voor hun postbus. Eric Buscher combineert daarmee verschillende takken van sport. En dat maakt Topkantoor Repro Creatief een interessante partner voor bedrijven die een project uit willen besteden. “Wanneer een bedrijf een mailing wilt versturen, kunnen wij deze mailing opstellen bij onze afdeling Repro. We vouwen deze voor de klant en stoppen hem in een passende envelop. In ons postkantoor frankeren we de mailing als partijpost. We kunnen daarmee het hele pakket uit handen nemen. Dat is onze onderscheidende factor.”

Nieuwe ontwikkelingen
Eric is ervan overtuigd dat het aanbieden van diensten essentieel is voor een succesvol bestaan van bedrijven in onze branche. Hij zoekt continu naar kansen en waar mogelijk grijpt hij deze. Zo kunnen zijn klanten vanaf juli ook bij Topkantoor Repro Creatief terecht voor een kluis van Safelocker. “Safelocker is ons nieuwste initiatief. Klanten huren dan een kluis om kostbare bezittingen in op te bergen. De kluiskamer is goed beveiligd en voldoet aan strengste eisen die Safelocker en klanten stellen. Ik vind dat een kantoorvakhandel daar een logische winkel voor is. Onze klanten hoeven namelijk maar één handeling toe te voegen aan wat ze normaal toch al doen”.

Op de vraag of er nog meer ontwikkelingen op de agenda staan, kan Eric nog geen antwoord geven. “Ik denk dat we afhankelijk zijn van de economie. In deze grillige tijd is het belangrijk om snel te handelen. Als blijkt dat er behoefte is aan een autowasserette, dan kunnen we bij wijze van spreken zelfs die dienst toevoegen”. De markt van de traditionele kantoorartikelen wordt minder. Dat is volgens Eric niet erg, mits je daar als ondernemer maar rekening mee houdt. “Ik ben met Topkantoor Repro Creatief voor alles in. Laat de grootste uitdaging maar komen. Wij staan vooraan,” lacht Eric.

Over Topkantoor Repro Creatief
Sinds 1975 is Topkantoor Repro creatief, toen nog ‘Repro’ genaamd, een begrip in Bussum. Aanvankelijk bleef de service beperkt tot reprografie. Later werd het assortiment kantoorartikelen toegevoegd en gestaag uitgebreid tot het huidige aanbod van ruim 20.000 artikelen. In 2005 werd het aanbod verrijkt met creatieve materialen voor amateur- en professionele kunstenaars. Nadat de naam in 2006 gewijzigd werd in Topkantoor Repro Creatief, groeide de winkel door tot de huidige omvang van 800 vierkante meter en 14 medewerkers. De repro-afdeling en het postkantoor, inclusief postbussen, werden aan de dienstverlening toegevoegd. Bij Topkantoor Repro Creatief is de klant nu ook aan het juiste adres voor cursussen, workshops, drukwerk en zelfs safelockers. Alles onder één dak voor particuliere en zakelijke consumenten.