Chris Kolvenbach

Wie is De Rijk Kantoorshop?
“Mijn schoonvader is in 1968 begonnen met de winkel en sinds 1970 zijn we gevestigd op deze locatie in Beneden-Leeuwen. Vanaf 1986 ben ik werkzaam in de winkel en in 1997 besloten mijn vrouw en ik om de winkel over te nemen. Mijn schoonvader is gestart met een drukkerij, maar klanten vroegen steeds vaker naar aanvullende artikelen. Denk aan een envelop of een kladblok. Zodoende is ons assortiment steeds groter geworden. Klanten zijn bij ons aan het juiste adres voor kantoorbenodigdheden, hobby- en schoolartikelen, wenskaarten en een selectie kantoormeubelen. Onze klanten zijn daarom ook heel verschillend, van scholieren en studenten tot thuiswerkers en grootzakelijke eindgebruikers.”

Waarom toegetreden tot de coöperatie?
“In 2007 is De Rijk Kantoorshop toegetreden tot de coöperatie. Op dat moment hadden we al een lidmaatschap bij Hameco afgesloten en via een tijdelijke combiregeling was het erg aantrekkelijk om ook lid te worden van Quantore. De voordelen zitten voor ons vooral in de logistieke ontzorging. Dat is vooral een grote toegevoegde waarde richting mijn zakelijke klanten. Ook heb ik een winkelscherm achter de kassa, waar enerzijds door Quantore verzorgde content op verschijnt en anderzijds mijn eigen nieuws en acties. Op commercieel vlak zou ik graag nog meer samenwerken met de coöperatie. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van folders of flyers. Daarvoor vind ik het belangrijk om mijn stem te laten horen!” De grootste uitdaging? “De grootste uitdaging is om de traffic naar de winkel te behouden. We hebben een hybride winkel: een fysieke winkel, een webshop en een groot netwerk waarin ik zakelijke klanten bedien. Het is een uitdaging om voor al deze segmenten de juiste keuzes te maken. Daartoe hebben we producten aan ons assortiment toegevoegd die in eerste instantie niet helemaal thuishoren in de branche. Denk aan facilitaire producten en speelgoed. Ook zijn we een GLS depot geworden. Zo blijven we zoeken naar nieuwe dingen. Daar ligt ook een belangrijke rol voor de coöperatie. Wanneer zij de logistiek uit handen nemen, de nieuwste producten uit kunnen leveren en zoeken naar kansrijke – al dan niet branche gerelateerde – producten, dan kunnen wij leden doen waar we goed in zijn: commercie, netwerken en adviseren.”

Wat betekent ledenbetrokkenheid voor jou?
“Ik vind het belangrijk dat je je stem laat horen. Ik zeg altijd dat het kerkhof de rijkste plek op aarde is, omdat daar zoveel ideeën liggen die nooit tot stand gekomen zijn. We hebben allemaal veel kennis en ideeën, maar om er daadwerkelijk iets moois van te maken, moet dat wel geuit worden. In 2019 is de ledenadviescommissie (LAC) in het leven geroepen, waarvan ik als voorzitter ben aangesteld. De commissie is een mooi samengestelde groep, met diverse ervaringen uit verschillende hoeken van de branche. De onderwerpen welke we hebben besproken, zijn o.a. het logistieke denkkader in verband met de beprijzing van orders en orderregels, het jubileum van de coöperatie, het goede doel waar de opbrengst van Quantore Economy papier naar toe gaat, de ontwikkelingen van de nieuwbouw en de implementatie van het ERP. De LAC moet mijn inziens een verbindingsmiddel zijn tussen Quantore en haar leden”.