Arnold Theuws

Samen sterk

Hoe groot je ook bent, je bent altijd te klein om het alleen te doen. Die wijsheid vat de kern van de coöperatie in één zin samen. In 1920 richtten de eerste kantoorvakhandelaren een samenwerkingsverband op om samen een betere prijs en betere condities te krijgen dan individueel mogelijk is. Het samen ondernemen zit inmiddels al 100 jaar in het DNA van Quantore. En daar ben ik best wel trots op.

Quantore is een onderneming ván ondernemers vóór ondernemers. Het is inspirerend om daar Algemeen directeur van te zijn. De aangesloten leden zijn de klanten aan wie we leveren, tegelijkertijd zijn zij eigenaren van de coöperatie die meedenken en meebeslissen. Ik ben dan ook dagelijks met onze leden in contact. Een coöperatie is een bijzondere organisatievorm waarbij het belang van het kapitaal en het belang van de klant aan elkaar gelijk is.

De kracht van de coöperatie

Elke dag zetten we ons in voor inkoop en logistiek. Door dit voor onze leden uit handen te nemen, kunnen zij zich richten op de verkoop van artikelen. Zowel online als in de winkel. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het concept van een coöperatie sterk is. Door de combinatie van de landelijke (logistieke) voorzieningen door Quantore en de lokale service van de ondernemer onderscheiden we ons van andere aanbieders van artikelen in kantooromgevingen. En dat maakt Quantore, als coöperatie samen met alle leden, een unieke speler in onze branche.

De toekomst van Quantore

Het is een feit dat de markt van kantoorartikelen daalt. Echter hebben we de afgelopen jaren bewezen dat groei zeker mogelijk is door meer of andere ondernemers aan te sluiten bij de coöperatie en door andere assortimenten aan te bieden. Naast de traditionele kantoorartikelen verkopen we tegenwoordig een zeer breed assortiment facilitaire producten en hobby- en kunstartikelen. Vanuit het geloof in de zelfstandige kantoorvakhandel en in onze rol als logistiek dienstverlener voor deze sector, zijn de vooruitzichten goed. Onze blik is gericht op de lange termijn en dan zien wij hele mooie kansen.