Duurzaamheid

Verantwoorde Keuze

Quantore heeft in 2022 een strategie ontwikkeld om een duurzaam en verantwoord inkoopbeleid te implementeren. Dit resulteerde in initiatieven zoals een Code of Conduct voor leveranciers, samenwerking met EcoVadis, een Co2-prestatieladdercertificaat en een inkoopbeleid gericht op duurzaamheid. Quantore komt nu met een nieuw initiatief om leden en eindgebruikers te helpen bij duurzame inkoop: de Quantore Verantwoorde Keuze.

Claims en onafhankelijke keurmerken

Om duurzaam in te kopen is het belangrijk om te weten wat duurzame producten zijn. Leveranciers voorzien producten van allerhande zelfbedachte claims om hun producten als duurzaam aan te prijzen. Naast de claims die door leveranciers zelf zijn bedacht, bestaan er ook onafhankelijke keurmerken, zoals FSC, PEFC, Blaue Engel, EU Ecolabel, Nordic Swan, Cradle to Cradle, Epeat, en Fairtrade. Deze keurmerken moeten aan bepaalde eisen voldoen en worden ook wel ISO-type l claims genoemd.

Quantore ’s verantwoorde keuze

Bij Quantore begrijpen wij dat het gebruik van de verschillende keurmerken behoorlijk verwarrend kan zijn. Daarom willen wij leden (en de uiteindelijke klanten) helpen om toch een goede keuze te maken. Wanneer een product is voorzien van een keurmerk, betekent dit niet direct dat het product volledig duurzaam is en geen nadelige effecten meer heeft op het milieu. Een officieel keurmerk zegt vaak dat het product bepaalde duurzamere eigenschappen bevat in vergelijking met een gelijksoortig product zonder het keurmerk. Om dit onderscheid duidelijker te maken voor de leden lanceert een nieuw label: “Quantore verantwoorde keuze”. Onder het verantwoorde keuze assortiment vallen alleen artikelen met een ISO-type l keurmerk. Hiermee waarborgt Quantore de onafhankelijkheid van de keurmerken op de producten.

Verantwoorde keuze