Hoe vernietig ik een harde schijf?

Hoe vernietig ik een harde schijf? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als jouw laptop of computer kapot is en je deze wilt wegdoen. Op een harde schijf staan veel vertrouwelijke gegevens waarvan je niet wilt dat deze in verkeerde handen terecht komen. Daarom is het belangrijk om de harde schijf te vernietigen. In dit artikel lees je hoe jij jouw harde schijf kunt vernietigen.

Waarom moet een harde schijf vernietigd worden?

Als jouw computer of laptop defect is wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe halen en jouw oude wegdoen. Toch is het erg belangrijk om over de mogelijke gevolgen na te denken als je jouw laptop of computer zomaar weggooit. Als jouw laptop of computer kapot is, wil dit namelijk nog niet betekenen dat de gegevens van jouw apparaat ook verdwenen zijn. Alle persoonlijke en vertrouwde gegevens staan namelijk nog opgeslagen op de harde schijf. 

Doe jij jouw laptop of computer weg zonder de harde schijf te vernietigen? Dan kan het zijn dat de harde schijf én dus jouw gegevens in de handen van iemand anders komen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom is het erg belangrijk dat je de harde schijf vernietigd als jouw laptop of computer kapot is gegaan. 

Hoe vernietig je jouw harde schijf

Een harde schijf vernietigen is dus erg belangrijk, maar hoe vernietig je jouw harde schijf? Dit kan op de volgende manieren:

  • Met speciale software

  • Met een harddisk vernietiger

  • Het formatteren van de harde schijf en herinstalleren van Windows

  • Het fysiek kapot maken van jouw harde schijf

  • Een specialist de harde schijf laten vernietigen

De meest betrouwbare, en misschien wel leukste, manier om jouw harde schijf te vernietigen is de harde schijf fysiek kapot te maken. Dan vernietig je de harde schijf met een hamer of boor. Ook een harddisk vernietiger is een erg betrouwbare oplossing.

Ga je jouw harddisk vernietigen? Zorg er dan wel voor dat je een back-up maakt van de gegevens, zo kun je alles makkelijk overzetten naar jouw nieuwe computer of laptop!