Hoe kan ik de data van mijn harde schijf veilig vernietigen?

Wanneer je een harde schijf van een computer, laptop, printer of multifunctional wilt weggooien moet je eerst van de data van je harddisk een back-up maken. Door de harde schijf op de juiste te vernietigen voorkom je dat gevoelige bedrijfsdata in verkeerde handen kan vallen. Het vernietigen van een harde schijf kan je eenvoudig zelf doen. Bekijk hieronder hoe je dat kunt doen met behulp van een harddisk vernietiger.

Harde schijf veilig vernietigen

Om je harde schijf op een veilige manier te vernietigen moet je op de juiste manier te werk gaan. Je wilt natuurlijk niet dat iemand nog iets met de data van je harde schijf kan doen. Daarom is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen te gebruiken om de data van je harde schijf te vernietigen.

Harddisk vernietiger

Vernietig eenvoudig zelf de harde schijf van je computer of multifunctionele kantoormachine met een harddisk vernietiger. Zo bescherm je jouw data en kun je de harde schijf, na vernietiging, veilig weggooien. Om de harde schijf te vernietigen stop je de te vernietigen harde schijf in de harddisk vernietiger waarna een pin van vernikkeld staal de harde schijf doorboort. Zo is de data van je harde schijf niet meer uit te lezen. Dé oplossing om afgedankte harde schijven van PC's, laptops, printers en kopieermachines onbruikbaar te maken.

Meer informatie?
Meer weten over het veilig vernietigen van je harde schijven? Ga voor aanvullend advies over de aankoop van een harddisk vernietiger naar de kantoorvakhandel bij jou in de buurt.