Help, ik kom te dichtbijHelp, ik kom te dichtbij
Zo overleef je de eerste dagen op het anderhalve meter kantoor.

Help, ik kom te dichtbij.

Hoewel thuiswerken nog steeds de norm is, bewegen steeds meer mensen zich zo nu en dan weer naar kantoor. En dat kan na een lange tijd van thuiswerken best een beetje vreemd of spannend zijn. Misschien zijn je werkzaamheden door het coronavirus wel veranderd of heb je te maken met heel andere kantooretiquette. Daarom geven wij je een aantal tips om de eerste dagen op het anderhalve meter kantoor te overleven.

Quantore.com Help ik kom te dichtbij2

De deuren gaan open...

Mag je van jouw werkgever weer naar kantoor? Dan is het slim om je wel goed voor te bereiden. Misschien maakt jouw kantoor gebruik van bewegwijzering, geven de pijlen op de vloer de looprichtingen aan en is het trappenhuis ingericht op eenrichtingsverkeer. Gemist? Oeps, dan ben je mogelijk verkeerd gelopen. Allemaal dingen waar je ineens over na moet denken. Voor je het weet bots je tegen een collega aan. Totaal niet coronaproof! Lees daarom de dag vóórdat je naar het werk gaat de richtlijnen die voor jou gelden. Dan weet je precies wat jou te wachten staat.

Quantore.com Help ik kom te dichtbij2

Het dagelijkse koffiemomentje

Je hebt de eerste vijf minuten overleefd en komt bij je coronaproof werkplek aan. Bureaus staan verder uit elkaar en sommige collega’s hebben zelfs een hele andere plek in het gebouw! Wel wat ongezellig natuurlijk… Maar goed, laten we de dag beginnen met een heerlijke kop koffie. Of ja, kan dat eigenlijk wel? Dadelijk sta je bij het koffieautomaat té dicht op een andere collega en dat is niet de bedoeling. Zorg daarom dat je zelf ook rekening houdt met de anderhalve meter. Is de koffiecorner te klein om er met twee mensen in te staan? Zoek dan een plekje net buiten de koffiecorner zodat je op anderhalve meter kunt blijven wachten. Vind je het toch niet zo prettig om de koffiecorner in deze tijd regelmatig op te zoeken? Maak dan gebruik van een thermoskan of een waterfles. Dat bespaart je een aantal bezoekjes aan de koffieautomaat.

Quantore.com Help ik kom te dichtbij3

Teamoverleg 2.0

De koffie is op. Tijd voor een overleg met de afdeling. Met tien personen in één ruimte vergaderen, gaat waarschijnlijk niet goed. Maar kijk eens of je een alternatief kunt vinden. Misschien heeft jouw kantoorpand wel een grote, open gang waar je met zijn allen kunt staan. In een cirkel, anderhalve meter uit elkaar. Dan ben je ook meteen lekker ergonomisch aan het werk. Is het lekker weer? Dan kun je de vergadering ook naar buiten verplaatsen. Buiten heb je vaak meer ruimte waardoor je makkelijker afstand kunt houden én buiten is de overdracht van virussen minder. Regent het? Een paraplu zorgt ervoor dat je nóg gemakkelijker afstand houdt. En nog een extra pluspunt: de buitenlucht vergroot je concentratie. Win-win!

Quantore.com Help ik kom te dichtbij4

Tijd voor een break

Je hebt een productief overleg gehad en die pittige klus is net afgerond. Tijd voor een momentje van rust! Maar alleen al de gedachte aan de lunchpauze zorgt voor stress… Met tafeltennis sta je te dicht op elkaar en alleen pauze houden is zó saai. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Ga met één of twee collega’s een wandeling maken. Dat kan prima op anderhalve meter afstand van elkaar. Is de kantine nog dicht? Bereid je goed voor door een eigen lunchpakketje mee te nemen die je achter je bureau op kunt eten. Zo kom je niet in de verleiding om te dicht bij elkaar te zitten, heb je meer tijd voor een wandeling of wat rek en strek oefeningen én zo hoef je niet meer die aanwezige geur van de maaltijd van je buurman te ruiken.

Quantore.com Help ik kom te dichtbij6

Nog even 'de koppen bij elkaar'

De dag zit er bijna op. Het is even wennen, maar het gaat best goed. Tot dat… je collega ineens je hulp nodig heeft. Paniek! Hoe kan ik iemand te hulp staan terwijl ik op afstand moet blijven? Start met de vraag waar je je collega mee kan helpen. Moet er iets gecheckt worden? Zorg dan dat je de input op de mail krijgt, zodat je op veilige afstand alles door kan kijken. Is het een vraag waarbij je op het scherm mee moet kijken? Kijk dan om de beurt of draai je scherm zo dat je allebei met afstand kijkt. Zo ben je coronaproof bezig én kun je toch een handje helpen. Vind je het echt lastig om voldoende afstand te bewaren? Zet dan een spatscherm aan de zijkant van je bureau. Oh, en zorg voor een eigen kantooruitrusting. Dan hoef je niet meer de schaar of nietmachine van je collega te gebruiken, waardoor je kans op besmetting voorkomt.

Ondanks dat thuiswerken nog steeds de norm is, hopen we dat het je met deze tips lukt om de anderhalve meter op kantoor te overleven. Wij wensen je in ieder geval veel succes de eerste dagen!

Verkooppunten Quantore

Vind jouw Quantore kantoorvakhandel

De aangesloten kantoorvakhandels zijn te vinden door heel Nederland en België. Zowel online als offline.