Quantore.com Geef november lichtQuantore.com Geef november licht

De wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter en we zitten weer een stuk meer binnen. In het donker start je de dag op, ga je aan het werk en het einde van de werkdag sluit je weer in het donker af. Grote kans dat dit ook bij jou zijn weerslag heeft op je gemoedstoestand. Veel mensen hebben in de herfst en winter namelijk minder energie, vaker last van concentratieproblemen en komen slechter in slaap. En dat heeft allemaal te maken met de veranderingen in de hoeveelheid licht die we op een dag krijgen.

Door een gebrek aan daglicht maakt je lichaam minder vitamine D, maar meer melatonine (het slaaphormoon) aan. Oftewel, de winterdip ligt op de loer… Des te belangrijker om juist in het najaar te zorgen voor wat meer (zon)licht. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet om meer licht te pakken tijdens deze donkere dagen.

Quantore.com Geef november licht2

Zoek de buitenlucht op

Hoewel het verleidelijk is om op druilerige dagen lekker de hele dag binnen te zitten, is dat voor je mentale én fysieke gezondheid niet aan te raden! Probeer iedere dag op zijn minst een wandeling te maken van minimaal 30 minuten. En als je dan gaat, dan kun je dat het beste doen tijdens het hoogste punt van de zon, dus tussen 11.00 en 15.00 uur. De lunch leent zich hier uitstekend voor. Blijf dus in de pauze niet achter je bureau zitten, maar maak een wandeling. Oók als je in je eentje thuiswerkt.

Quantore.com Geef november licht4

Gebruik de daglichtlamp

Toch lukt het je waarschijnlijk niet altijd om voldoende naar buiten te gaan. Daarom kun je het tekort aan licht in de herfst en winter compenseren met een daglichtlamp. De lamp geeft licht dat vergelijkbaar is met daglicht en kan daardoor vermoeidheid verminderen. Heb je moeite met opstaan of heb je ‘s winters minder energie? Zet dan de daglichtlamp op je bureau. Twintig minuten per dag voor de lamp zitten is al voldoende om je energielevel te verbeteren.

Quantore.com Geef november licht4

Geef kleur aan je werkdag

De kleuren wit, grijs en zwart zijn de meest gebruikte kleuren in de zakelijke omgeving. Maar dat is niet in alle gevallen verstandig. Ze bieden een mooie basis, maar ze zijn niet bepaald inspirerend. Verlicht je werkplek met kantoorartikelen in verschillende kleuren. Het ziet er niet alleen fris en motiverend uit, kleuren hebben ook nog een positief effect op je productiviteit, creativiteit en het geeft je een opgewekt gevoel.

Quantore.com Geef november licht5

Hang zelf de slingers op

Hoewel kantoorartikelen je dus echt wel kunnen helpen de winterdip tegen te gaan, is het uiteindelijk ook aan jezelf om het licht te zien. De feestdagen komen dichterbij, een mooie periode om zelf de slingers op te hangen. Richt je werkplek in met feestelijke versiering en draai vrolijke (kerst)muziek op de achtergrond. Heb je geen plek voor een grote kerstboom op je werk? Lees dan onze tips om toch de gezelligheid van deze periode naar je (thuis)kantoor te brengen.

MicrosoftTeams-image

Probeer het zonnig in te zien

En last but not least, bekijk het van de zonnige kant. Die donkere dagen hebben ook echt wel voordelen. Na het werk lekker met een warme deken op de bank, kaarsjes die branden en een goede film op tv? Schrijf iedere dag drie dingen op waar je die dag dankbaar voor bent en je zult zien, zo slecht is die winterse periode nog niet!

Verkooppunten Quantore

Vind jouw Quantore kantoorvakhandel

De aangesloten kantoorvakhandels zijn te vinden door heel Nederland en België. Zowel online als offline.