Zo schrijf je een goede overdracht

Hoge temperaturen, warme zonnestralen en goedlachse mensen om je heen. Heerlijk, de vakantieperiode in het vooruitzicht. Maar het geeft je helemaal een heerlijk gevoel als je vanaf het strand, de mooie natuur of die bruisende stad écht je hoofd leeg kunt maken. Maak een duidelijke werkoverdracht en ga zonder stress op vakantie.

Wij helpen je op weg

1. Begin op tijd met de voorbereidingen

Breng je werkzaamheden in kaart. Rond je taken, waar mogelijk, nog voor je vakantie af en neem de laatste weken niet teveel nieuwe opdrachten aan.

Voorbereiding

2. De basis van het overdrachtsdocument

Beschrijf in je overdrachtsdocument per actie wat je van je collega’s verwacht en wanneer de
werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dat is je basis!

3. Wie, wat, waar en hoe?

Vul je overdrachtsdocument aan met de contactgegevens van alle betrokken personen. Meteen een reminder om andere betrokkenen te informeren over je afwezigheid en je vervanger voor te stellen.

Wie wat waar hoe

4. Vermeld ook de statusupdate

Geef ook aan welk werk je zelf al verzet hebt en welke acties uitstaan bij derden. Zo weet je collega precies in welke fase van het project hij/zij instapt.

5. Houd het bestand actueel

Werk het overdrachtsdocument wekelijks bij. Dan blijft het actueel en hoef je voor een volgende vakantie alleen nog maar de puntjes op de i te zetten!

Zo, en dan nu met vakantie! Houd deze tips in acht tijdens het schrijven van je overdracht. Dan houd je gegarandeerd het hoofd koel, ondanks hoge temperaturen.

laatste afbeelding