Welk thuiswerktype ben jij Quantore.comWelk thuiswerktype ben jij Quantore.com
Pieter Pijn of Dromerige Donna

Welk thuiswerktype ben jij?

Velen van ons werken inmiddels al langere tijd thuis. Daardoor ben je al wat meer gesetteld en heb je een eigen ritme en eigen patronen opgebouwd. Je bent een thuiswerktype geworden! En zoals dat met alles gaat, brengt ieder type voor- en nadelen met zich mee. Dat is helemaal niet erg, want met een paar handige kantoorartikelen haal jij het beste uit je thuiswerkende zelf. Wij geven je tips, het enige wat jij moet doen is voor jezelf nagaan: welk thuiswerktype ben jij?

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com2

Jungle Joyce

Een cactus links in de hoek, een Aglaonema rechts in de hoek en een grote Pannenkoekenplant in het midden. Jouw thuiswerkplek heb je omgetoverd tot een ware jungle. Jungle Joyce is dan ook een bijnaam die je zeker verdient. Om je heen heb je heel wat handige kantoorartikelen verzameld. Wél allemaal duurzaam natuurlijk. Gedurende de dag ben je de rust zelve. Maar dat komt ook omdat je de ochtend begint met een korte maar krachtige work-out en in de pauze weer helemaal zen wordt door een kwartiertje yoga. Namasté!

Tips voor Jungle Joyce
De Jungle Joyce waant zich natuurlijk het liefst in een ware jungle. En daarin mag een luchtbevochtiger niet ontbreken. Met de luchtbevochtiger haal je gemakkelijk de tropische lucht naar jouw thuiswerkplek. En het is goed voor je gezondheid! Als Jungle Joyce past het daarnaast ook helemaal bij je om jouw thuiswerkplek duurzaam aan te kleden. Denk hierbij aan een prikbord van kurk: lekker old skool, duurzaam én effectief. Hang hier je, op een gerecycled memoblaadje geschreven, notitie op. Dan heb je altijd een geheugensteuntje bij de hand. Gebruik je hiervoor de houten push-pins? Groener kan niet!

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com3

Pieter Pijn

“Auw, mijn rug. En mijn nek doet zoveel pijn, ik snap er niks van.” Heb jij sinds het thuiswerken ook steeds meer pijntjes? En deel jij dat ook graag continu met je collega’s? Dan ben jij een echte Pieter Pijn. De hele dag door wissel je af met verschillende zithoudingen. Je hebt alle opties op je bureaustoel al gehad. En begrijpelijk hoor, want van acht uur lang achter je bureau zitten wordt niemand echt blij. Maar heb je al eens gekeken welke mogelijkheden er allemaal zijn om het zo aangenaam mogelijk te maken?

Tips voor Pieter Pijn
Er zijn tegenwoordig zoveel producten die het thuiswerken een stukje gemakkelijker maken. Pijn lijden achter je computer is écht verleden tijd! Kijk eens naar de ergonomische producten die de kantoorvakhandels te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan voetensteunen, pols- en rugsteunen en een laptopstandaard zodat je op de juiste hoogte kunt werken. Ook een goede bureaustoel in plaats van je keukenstoel doet wonderen. Laat je eenmalig adviseren en je zult nooit meer klagen. Wel zo prettig voor je collega’s ook!

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com4

Dromerige Donna

PING! De wasmachine is klaar, even een kijkje nemen. BAM, wat gebeurt daar buiten? Jep, weer afgeleid… Herken je jezelf hierin? Dan ben jij een Dromerige Donna. Je doet echt je best hoor, om goed thuis te werken. Maar je krijgt je draai toch niet helemaal gevonden. Al die geluiden om je heen. Je collega’s houden je er ook regelmatig mee voor de gek. “Wat zeg je?”, “Sorry, kun je dat nog een keer herhalen?”. Dat zijn uitspraken die regelmatig uit jouw mond komen. Ach, ze herhalen het vast met liefde nog een keer.

Tips voor Dromerige Donna
Voor een Dromerige Donna is de headset perfect. Zo is het makkelijker om je tijdens een meeting ook echt te concentreren op wat er gezegd wordt. Ook is het gebruik van een oorkap aan te raden. Ik hoor je nu denken, een oorkap gebruiken ze toch in de bouw? Dat klopt! Maar een oorkap dempt je omgevingsgeluid zodat je niet meer van het minste of geringste opschrikt. Ideaal dus om op te zetten wanneer je echt even wat af moet ronden of uiterste concentratie nodig is.

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com5

Wouter Workaholic

Jij bent een gedreven type en hebt je draai sinds het thuiswerken helemaal gevonden. Elke dag ben je koste wat het kost minimaal acht uur productief. En een vaste werkplek is aan jou niet besteed. Waar je werkt maakt niet uit, als het werk maar af is. Komt er een mailtje binnen? Dan reageer jij meteen. Misschien was je altijd al een workaholic en heeft deze periode dat versterkt; je hebt immers toch niet veel anders te doen. Of ben je bang dat collega’s denken dat je niks uitvoert wanneer je thuiswerkt? Hoe dan ook, het vele werken kan op den duur zijn tol eisen. Jouw grootste valkuil is dat je teveel hooi op je vork neemt. Maar niet getreurd, daar valt genoeg tegen te doen.

Tips voor Wouter Workaholic
Wat is de scheidingslijn tussen je werk- en privéleven? Dat is belangrijk om voor jezelf te bepalen. Zorg daarnaast voor een vaste werkplek, dat geeft rust. Ook structuur aanbrengen aan je dag geeft rust. Begin op vaste tijdstippen en neem op vaste tijdstippen pauze. Als Wouter Workaholic vind je het lastig om genoeg te drinken tijdens je werkdag, dit schiet er simpelweg bij in. Maak daarom gebruik van een koffiekan of waterkan. Zo heb je het altijd binnen handbereik. Daarnaast is het voor de workaholic essentieel om to do-lijstjes te gebruiken. Zo behoed je jezelf voor te veel werk op één dag. Je kunt ten slotte niet alles tegelijk!

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com6

Gezellige Gina

Ben jij altijd in voor een praatje en staat LOL op je voorhoofd geschreven? Dan ben jij een échte Gezellige Gina. Je collega’s weten precies hoe jouw medebewoners eruit zien en hebben je huisdieren al minstens honderd keer door beeld zien lopen. Als Gezellige Gina begin jij uiteraard op maandag al over de vrijmibo. Inmiddels digitaal, maar niet minder gezellig. En wanneer jij belt, is het altijd een verrassing wat je wilt bespreken. Soms is het een vraag over het werk, soms ook gewoon om even te kletsen. Met jou ben je zo weer een half uur verder. Maar ach, dat geeft toch niks?

Tips voor Gezellige Gina
De webcamcover en de mute-knop zijn voor jou uitgevonden. Is het een chaos in huis? Dan zet je het geluid op mute en schuif je de webcamcover even dicht. Je wilt toch niet dat de hele ‘vergaderzaal’ mee kan gluren? Daarnaast is ook voor jou de to do-lijst een perfect kantoorartikel. Tussen alle gezellige gesprekken door, kun je met een to do-lijst toch het overzicht behouden. Werkt wel zo efficiënt.

Welk thuiswerktype ben jij Quantore.com7

Noud Nietzonauw

Thuiswerken? Jij vindt het ideaal! Lekker laat je bed uit, met je pyjama achter de computer kruipen en ondertussen met een schuin oog je favo Netflixserie bingen. Uiteraard ben je tussendoor ook gewoon hard aan het werk en maak je deel uit van diverse online meetings. Dit combineer je wel vaak met een spelletje op je telefoon. Jij kan twee dingen tegelijk. Maar jep, je collega’s hebben dit echt wel door! De pauze besteed je aan het huishouden. Super efficiënt! Eigenlijk is alles bij jou op orde, behalve je werk. Maar thuiswerken betekent ook even genieten, toch?

Tips voor Noud Nietzonauw
Laten we beginnen met een wekker. Het liefst eentje zonder snooze-functie. Zo zorg je ervoor dat je in ieder geval op tijd begint met werken. Daarnaast is het slim om een aantal opbergartikelen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een pennenbakje en een aantal opbergboxen. Zo breng je een beetje structuur aan op je bureau. En structuur heeft weer een positief effect op je concentratie en motivatie. Haalt dit toch een beetje de Wouter Workaholic in je naar boven?

Alles voor de thuiswerkers

Iedereen is anders en misschien herken je je in alle types wel een beetje. Dat is helemaal niet erg, voor iedereen zijn er bijpassende kantoorartikelen die je helpen om optimaal thuis te werken. De kantoorvakhandel bij jou in de buurt geeft je graag (online) advies over welke producten bij jou passen! Aan alle thuiswerkers: heel veel succes.

Verkooppunten Quantore

Vind jouw Quantore kantoorvakhandel

De aangesloten kantoorvakhandels zijn te vinden door heel Nederland en België. Zowel online als offline.