Wat heb ik nodig als ik met mijn bedrijf op een beurs sta?

Wil je weten wat je nodig hebt wanneer je met je bedrijf op een beurs actief bent? Wij geven je advies over de benodigdheden voor jouw beursstand.

Maak ruim van te voren een checklist met alle benodigdheden voor de beurs. Ook is het belangrijk om te weten hoe je op de beurs gaat staan. Met een stand bijvoorbeeld, en hoeveel ruimte mag je in beslag nemen? Dit zijn allemaal zaken welke meespelen met de benodigdheden voor de beurs.

Benodigdheden bedrijfsstand

De precieze benodigdheden voor je beurs is afhankelijk van je bedrijf en van de opstelling op de beurs. Heb je een open opstelling, waarbij je publiek vrij door de stand kan lopen, of ben je verbonden aan een dichte opstelling, waarbij je bedrijf achter een tafel staat waar je informatie op uitgestald staat? Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je krijgt op de beurs. Je wilt natuurlijk niet te veel of te weinig benodigdheden meenemen. Denk daarnaast aan de volgende zaken:

Herkenbaarheid
Op een beurs is het vaak een drukte van jewelste. Zorg dat je voldoende materiaal meeneemt om je herkenbaarheid te verhogen. Denk hierbij aan het logo, de bedrijfsnaam en producten of diensten die duidelijk in beeld zijn. Is je bedrijf actief op social media? Denk ook na hoe je jouw publiek kunt aansporen je te volgen via social media.

Badges
Zorg voor voldoende, vooraf geprinte, badges voor jou en je collega's die in de bedrijfsstand staan. Dit zorgt er voor dat je een professionele uitstraling hebt en zo weten de bezoekers ook wie ze aanspreken namens jouw bedrijf.

Presentatiemappen
Met behulp van presentatiemappen kun je met je publiek gedetailleerde gesprekken aangaan en waar nodig visuele uitleg geven. Tevens ziet dit er een stuk netter uit dan wanneer je met losse blaadjes rondloopt.

Folderbakjes
Folderbakjes of een folderstandaard zijn een laagdrempelige manier om je publiek jouw folders of brochures mee te geven. Op deze manier is het gemakkelijk om informatie over je bedrijf te verstrekken.

Promotiemateriaal
Neem ruim voldoende promotiemateriaal mee. Een kleine attentie zoals een pen of een ander hebbeding brengt je bedrijf ook thuis nog onder de aandacht bij je publiek.

Visitekaarthouders
Zeker wanneer je verwacht veel te gaan netwerken zijn een aantal visitekaartbakjes in je bedrijfsstand een must. Zo geef je jouw publiek op een laagdrempelige manier de kans om aan je contactgegevens te komen. Verwacht je naast het uitdelen van visitekaartjes ook visitekaartjes te ontvangen? Zorg dan voor een nette visitekaarthouder voor in je zak. Zo krijgt je gesprekspartner eerder het idee dat je zijn of haar visitekaartje ook waardevol vindt.

Wil je meer weten over de benodigdheden voor een bedrijfsstand? Bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel kun je terecht voor advies en verkoop van onder andere kantoorproducten voor jouw beurs.