verschillende maten nietjesverschillende maten nietjes
Advies

Welke verschillende maten nietjes zijn er?

Nietjes worden nog altijd veel gebruikt, zowel in de kantoorwereld als thuis. Met behulp van nietjes en een nietmachine kun je snel een aantal belangrijke papieren aan elkaar hechten zodat je deze niet kwijtraakt. Nietjes zijn er in allerlei soorten en maten. Maar welke verschillende maten nietjes zijn er en wat is de meest gebruikte maat nietjes? 

Verschillende maten

De maat van een nietje bestaat uit twee getallen, zoals 24/6. Bij 24/6 verwijst 24 naar de draadsterkte. Hoe hoger het getal, hoe sterker de draad en dus ook het nietje. Het tweede getal verwijst naar de lengte van het ‘pootje’ van het nietje; de 6 in 24/6 betekent dat het pootje van het nietje 6 mm lang is. Hoe langer het pootje, hoe meer velletjes er met het nietje aan elkaar gehecht kunnen worden. 

Verschillende soorten nietmachines

Naast verschillende maten nietjes, zijn er ook verschillende soorten nietmachines verkrijgbaar om te gebruiken bij het nieten. Per nietmachine verschilt het vaak welke maat nietjes je nodig hebt. Vaak staat op de nietmachine aangegeven, welke soort nietjes je nodig hebt. Of kijk even online.

Redstripe nietjes

Redstripe nietjes herken je aan een rood streepje in het midden van het nietje. Op dit punt zijn de nietjes makkelijk te breken en eenvoudig uit het document te verwijderen.