Wat kan ik doen met memoblaadjes?

Memoblaadjes zijn onmisbare artikelen op kantoor. Een memoblaadje is een velletje papier met meestal een klevend stukje aan de bovenkant. Het klevende stukje aan de bovenkant zorgt ervoor dat je het gemakkelijk op elk gewenst voorwerp kunt plakken. Het is overigens gemakkelijk los te trekken zonder dat er vervelende lijmvlekken achter blijven. Ze zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. De kleur die waarschijnlijk het meest bekend is, is het gele memoblaadje. Tegenwoordig zijn ze in heel veel verschillende kleuren te krijgen.

Wat kun je met een memoblaadje doen?

Een memoblaadje heeft talloze mogelijkheden. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Het maken van notities tijdens een telefoongesprek, zoals belangrijke data of de naam van de beller.

  • Een korte boodschap voor een collega. Je kunt hem dan gemakkelijk even op de computer hangen, zodat je collega het zeker niet over het hoofd ziet. 

  • Een korte boodschap voor jezelf. Wil je zelf niks vergeten? Hang dan een memoblaadje op je eigen computerscherm. Zo wordt je er telkens aan herinnerd.

  • Een boodschap voor iemand in huis. Wil je er zeker van zijn dat de persoon in kwestie je boodschap leest? Plak het dan op de koelkast, die gaat met zekerheid open.

  • To-do lijstjes. Schrijf wat je moet doen op een memoblaadje. Hang het op een plek waar je zeker weet dat je daar langs loopt. Op deze manier vergeet je nooit meer activiteiten. Je kunt dit ook gemakkelijk op een memoblaadje met lijntjes schrijven, dit is wat overzichtelijker.

Daarnaast zijn er verschillende dispensers, in een grappig design of een meer luxe design, verkrijgbaar. Ook zijn er bakjes voor je memoblaadjes verkrijgbaar. Zo heb je de memoblaadjes handig en op een leuke manier bij de hand.

Creatief met memoblaadjes

Memoblaadjes zijn ook leuk om creatief mee te werken. Hierbij kun je denken aan een examengrap, maar je kunt ook je huis eenvoudig en gemakkelijk versieren met memoblaadjes. Er zijn verschillende vormen op de markt, zo zijn er bijvoorbeeld hartvormige memoblaadjes of tekstballon. Ben je op zoek naar een grappige of ludieke manier om memoblaadjes te gebruiken voor bijvoorbeeld een workshop of brainstormsessie? Internet staat vol met leuke ideeën! En wij hebben de leukste en grappigste toepassingen van memoblaadjes voor je verzameld op Pinterest.

Organiseren met memoblaadjes

Memoblaadjes zijn ook uitermate geschikt voor plannen en organiseren. Maak bijvoorbeeld een weekoverzicht waarop je per memoblaadje voor elke dag het avondeten noteert. Op je werk kun je memoblaadjes gebruiken om een ‘to-do’ bord te maken. Ook in je papieren agenda kunnen memoblaadjes goed van pas komen.