Header Quantore.com Plezier met pen en papierHeader Quantore.com Plezier met pen en papier

Plezier met pen en papier

Verplicht of niet; dit jaar brengen we veel tijd in en rondom huis door. Lekker thuis zijn, leuke activiteiten in de buurt ondernemen, misschien ben je nog op even met vakantie maar vooral veel tijd met elkaar doorbrengen. Ben je toch een beetje bang dat de verveling toeslaat? Niet nodig! Wij delen een aantal leuke activiteiten die je heel eenvoudig kunt doen. Alleen, met de kinderen of met het hele gezin. Het enige wat je nodig hebt? Pen én papier!

Quantore.com Plezier met pen en papier2

Spelletjes met pen en papier

Who’s the man, het woordenboekspel, Pictionairy en Kamerverhuur. Allemaal spelletjes die zorgen voor gezellige momenten samen. En het enige wat je nodig hebt is fijn gezelschap, papier en een pen. Spelen maar! Ben je vergeten hoe je deze spelletjes ook al weer moet spelen? Wij lichten ze toe:

Pictionary
Pak een aantal losse papiertjes en schrijf daar verschillende woorden op. Denk aan voorwerpen, etenswaren en andere woorden die prima te tekenen zijn. Vouw de papiertjes dubbel en schud ze door elkaar. Vervolgens trek je om de beurt een papiertje en probeer je het woord dat erop staat na te tekenen. Je hebt één minuut de tijd. Raadt de ander het woord binnen de tijd? Dan krijg je een punt.

Kamerverhuur
Voor dit spel kun je het best geruit papier gebruiken. Het doel van Kamerverhuur is om zoveel mogelijk vakjes te veroveren. Zogenoemde kamertjes! Iedere beurt mag je een streepje zetten. Maak je een vierkantje compleet? Dan is dat jouw kamer. Om te onthouden hoeveel kamertjes iedereen heeft, is het slim om een letter in het vakje te zetten. Wie de meeste kamers heeft veroverd, wint het spel.

Het woordenboekspel
Een voor een is iemand van het gezelschap ‘spelleider’. De spelleider kiest een moeilijk woord uit het woordenboek, waarvan je denkt dat niemand de betekenis weet. De andere spelers krijgen één minuut de tijd om het woord en de bijbehorende betekenis op te schrijven. Wees creatief! De spelleider schrijft de echte betekenis op. Vervolgens worden alle antwoorden én de juiste betekenis door de spelleider voorgelezen. Alle spelers kiezen één betekenis uit, die zij denken dat juist is. De spelleider krijgt een punt voor iedere speler die de echte betekenis niet geraden heeft. Wanneer jouw antwoord gekozen is als betekenis van het woord, krijg je ook een punt. Heb je de juiste betekenis gekozen? Dan krijg je ook een punt. De speler met de meeste punten wint.

Who’s the man
Maak twee groepen, pak een stapel papier en een schaal of pan. Schrijf op alle papiertjes een naam van een (bekend) persoon, een plaats of plek, een gerecht, een voorwerp of iets anders leuks dat je goed kunt omschrijven. Vouw alle papiertjes vervolgens dubbel en gooi ze in de schaal of pan. Nu volgen er drie rondes. In de eerste ronde omschrijf je een woord dat op het briefje staat, zonder het woord te benoemen. In ronde twee gebruik je één woord om het woord op het briefje te omschrijven. In ronde drie ga je het woord uitbeelden. Wanneer de teamgenoten het woord raden, heb je een punt. Het team met de meeste punten wint.

Quantore.com Plezier met pen en papier5

Maak je eigen notitieboekje

Notitieboekjes zijn altijd handig. Niet alleen zijn ze ideaal om de tussenstand van spelletjes in bij te houden, ook zijn ze perfect om je favo zomermomenten in op te schrijven! Maar hoe kun je een eigen notitieboekje maken? Heel gemakkelijk! Het enige wat je nodig hebt is een A3 of A4 vel papier en een schaar. Eerst vouw je het vel papier twee keer in de breedte doormidden. Op de vouwlijnen die hierdoor zijn ontstaan knip je het vel in stroken. Met één strook kun je al een klein boekje maken. Wil je een boekje met meer bladzijdes maken? Knip dan meer stroken uit en plak deze aan elkaar. Nu vouw je een strook op als een harmonica. Gebruik je één strook voor jouw notitieboekje? Zorg dan je het papier drie keer vouwt. Dat geeft vier vlakken. Nu plak je de middelste twee pagina’s met de vouw mee aan elkaar vast. Je notitieboek van vier pagina’s is nu bijna klaar. Versier de voorkant met leuke kleuren of materialen. Zit je in de flow? Dan kan je ook meteen de binnenkant opleuken met leuke kleurtjes. Leef je uit met jouw gepersonaliseerde notitieboekje.

Quantore.com Plezier met pen en papier4

Schilder een kunstwerk

Altijd al eens de kunstenaar in jezelf naar boven willen halen? De vakantieperiode is daar een perfecte tijd voor. Ga aan de slag met een schilderdoek, een kwast en verschillende kleuren verf en maak een groot schilderij. Dit kan een portret zijn van jezelf of je familie, een prachtig stilleven of ga je voor een schildering van de camping of je tuin? Alles is goed, laat gewoon die creativiteit volledig de vrije loop gaan. Het eindresultaat mag er vast wezen!

Quantore.com Plezier met pen en papier3

Kiekeboe! Maak een kijkdoos

Heb je toevallig nog een oude schoenendoos op zolder liggen? Hier kun je een leuke kijkdoos van maken. En het is heel eenvoudig. De benodigdheden: een schaar, transparant papier, lijm en natuurlijk die schoenendoos. Aan de slag!

  • Knip aan de korte kant van de schoenendoos een vierkant of rond kijkgaatje uit. Zorg wel dat je dit in het midden van de doos doet.

  • Zoek een paar leuke plaatjes uit die je in de kijkdoos wilt zetten. Dit kunnen plaatjes uit tijdschriften zijn, oude kaarten of plaatjes van internet.

  • Knip de plaatjes uit en vouw de onderkant van het plaatje om. Zo creëer je een strookje waarmee je het plaatje vast kunt plakken.

  • Verdeel de plaatjes door de schoenendoos en plak ze met behulp van de lijm op de gewenste plaats. Hiermee zorg je voor diepte in je kijkdoos.

  • Knip een aantal vierkante stukken uit de deksel van de schoenendoos en plak hier doorzichtig, gekleurd papier overheen. Dit zorgt voor een magisch effect.

  • Leg je deksel terug op de doos en kijk door het gaatje heen. Laat je betoveren…

Quantore.com Plezier met pen en papier6

Maak je eigen feestje

En hé, ondanks dat je deze zomer misschien wat anders invult dan andere jaren, zijn er ongetwijfeld redenen voor een feestje. En daarbij komen slingers en confetti natuurlijk goed van pas. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken? Pak eerst een stapel gekleurd papier. Wit papier kan uiteraard ook, maar gekleurd papier ziet er wel zo feestelijk uit. Vervolgens vouw je het papier dubbel, daarna knip je jouw vlaggetjes eruit. Dat kan in iedere vorm die jij wilt. De meest gebruikelijke vorm zijn de driehoekjes. En dan de confetti: maak met een perforator gaatjes in gekleurd papier. Dat gaat een stukje sneller als je het papier eerst dubbelvouwt. Daarna leg je de perforator op de kop en haal je het hoesje eraf. En ta-da, daar is ook jouw confetti! Zit de feeststemming er al in?

PS. houd er wel even rekening mee dat je met jouw zelfgemaakte confetti lief bent voor je huis en tuin.

Heel veel keuze dus met maar weinig benodigde materialen. Ideaal, toch? Met deze spel- en knutseltips kom jij je vakantiedagen zeker door. Veel plezier en geniet van de zomerperiode!

Ontdek meer advies en inspiratie

Goede samenwerking Facebook instaGoede samenwerking Facebook insta

Een goede samenwerking is...

Een goede samenwerking is belangrijk, maar met de komst van het coronavirus is dat een stuk uitdagender. Daarom delen wij tips voor een optimale samenwerking.
Social Help ik kom te dichtbij Social Help ik kom te dichtbij

Help, ik kom te dichtbij

Hoewel thuiswerken nog steeds de norm is, bewegen steeds meer mensen zich weer naar kantoor. Maar, met die anderhalve meter is dat best een beetje wennen. Daarom geven wij je een aantal tips om de eerste dagen op het anderhalve meter kantoor te overleven.
laatste afbeeldinglaatste afbeelding

Zo schrijf je een goede overdracht

Hoge temperaturen, warme zonnestralen en goedlachse mensen om je heen. Heerlijk, de vakantieperiode in het vooruitzicht. Maak een duidelijke werkoverdracht en ga zonder stress op vakantie.