Hoe groot is papierformaat A5?

Veel bedrijven en organisaties gebruiken verschillende papierformaten op kantoor, zonder eigenlijk precies te weten welk formaat voor welk doeleind geschikt is, en welke afmetingen de verschillende soorten papier hebben. Hoe groot is papierformaat A5 bijvoorbeeld?
Het principe van papierformaten is eigenlijk vrij eenvoudig. A0-papier is het grootste formaat en A8-papier is het kleinste formaat. De grootte van het papierformaat wordt steeds gehalveerd, naarmate het getal omhooggaat. A5 formaat is dus de helft van A4 formaat, terwijl A2-formaat weer vier keer zo groot is als A4 formaat. Best eenvoudig, toch?

A5-formaat: populair op kantoor

Ondanks dat A4-formaat het meest populaire en meest gebruikte formaat is, zijn de afmetingen van A5-papier ook gewild op kantoor. A5-papier is namelijk erg geschikt voor bijvoorbeeld briefpapier, folders en brochures. Wist je dat flyers het vaakst worden gedrukt op A5-formaat? Het is strak, informatief en gemakkelijk uit te delen en op te bergen. 

Bij de keuze voor het juiste papierformaat gaat het in eerste instantie natuurlijk om de inhoud. Een brochure op A2-formaat, een agenda op A3-formaat en de uitwerking van een brainstorm op A5-formaat zijn keuzes die naar alle waarschijnlijkheid niet goed uitpakken. Zorg er dus voor dat je de juiste afmetingen aan de juiste doeleinden knoopt!

De afmetingen van A5-papier

Het is dus van belang dat je goed nadenkt over wat je wilt drukken en op welk formaat.Hoe groot is papierformaat A5 nu precies? Een A5-papierformaat kent een afmeting van 148 x 210 mm en is de helft van een A4-formaat. Je kunt dit formaat zelf printen, maar je kunt ook eenvoudig flyers of brochures laten drukken bij een drukker in de omgeving. Vaak is dit de volgende dag al geleverd.