Hoe groot is papierformaat A4?

A4 papier heeft veel handige doeleinden en is een van de meest gebruikte papierformaten. Wil je graag een A4 gebruiken voor een bepaald doeleinden? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat de afmetingen van een A4tje zijn.

Er zijn verschillende soorten papierformaten die ieder zijn eigen term en afmetingen hebben. Het meest gangbare papierformaat is een A4 papier. Een A4 papier staat op nummer vier van de acht papierformaten. Daar komt de term A4 ook vandaan: nummer vier.

De exacte afmetingen van een A4 papiertje zijn: 297 mm x 210 mm. Wat betekent dat de lengte van een A4 papier 297 millimeter is (29,7 centimeter) en de breedte van een A4 papier is 210 millimeter (21,0 centimeter) zijn.

Wat kun je doen met een A4 papier?
Het papierformaat A4 is een gangbare papierformaat, het wordt namelijk voor veel doeleinden gebruikt. Zo zijn tijdschriften vaak afgesteld op de grote van het papierformaat A4, maar ook grote schriften hebben het formaat van een A4 papier.

Een A4 papierformaat is ook het papier wat exact in een kopieermachine past. Wil je dus iets uitprinten, zorg er dan voor dat het document afgesteld is op een A4 papierformaat anders komt je print er niet mooi uit. Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor een papierformaat A4 voor gebruikt kan worden, natuurlijk heeft een A4 papier nog vele andere doeleinden. Ook kun je een A-4 formaat papier handig opbergen.

Wil je meer informatie over het papierformaat A4? Ga naar een kantoorvakhandel bij jou in de buurt voor meer advies.