Eenvoudig plakband verwijderenXEenvoudig plakband verwijderenX
BLOG

Eenvoudig plakband verwijderen, hoe doe ik dat?

Plakband of plakbandresten verwijderen kan een lastige klus zijn. Zeker wanneer er sporen van de lijmlaag van het plakband achterblijven. Met deze tips van Dé Kantoorvakhandel zijn je spullen zo weer plakband-vrij!

Soorten plakband

Sommige soorten plakband, zoals de Verzegeltape van Scotch zijn speciaal ontworpen om niet te verwijderen. Zo weet je zeker dat vertrouwelijke enveloppen wel of niet zijn geopend. Voor alle andere soorten plakband zijn er oplossingen om de resten van het plakband te verwijderen, zonder vieze sporen achter te laten.

Plakband verwijderen van papier

Plakbandresten zijn van papier lastig te verwijderen. Probeer heel voorzichtig een stukje plakband los te trekken. Als je geen papierresten meetrekt, kun je het stuk plakband voorzichtig verder verwijderen. Komen er wel stukjes papier mee? Probeer dan voorzichtig met een scherp mesje het plakband van het papier te verwijderen. Grote ergernis? Kies dan voortaan voor de Removable-tapes van Scotch. Dit soort plakband kun je eenvoudig verwijderen zonder het papier te beschadigen.

Plakband verwijderen van kunststof

Plakband van kunststof verwijderen is eenvoudiger dan van papier. Voor het verwijderen van plakband(resten) van kunststof of andere harde materialen zoals metaal, kun je diverse reinigingsmiddelen gebruiken, zoals glasreiniger, lampenolie en zelfs pindakaas! Pas op met chemische artikelen zoals speciale stickerverwijderaar, wasbenzine en terpentine. Deze kunnen een witte waas op je kunststof object achterlaten. Soms lukt het ook om beetje bij beetje lijmresten weg te halen met een stuk nieuw plakband.

Wil je meer weten over kantoorartikelen zoals plakband? Het team van Dé Kantoorvakhandel geeft je advies. Dé Kantoorvakhandel vertegenwoordigt de zelfstandige kantoorvakhandel in Nederland en België. Met een assortiment van 22.000 kantoorartikelen vind je altijd wat je zoekt. Ga voor advies en aanschaf van kantoorartikelen naar je lokale kantoorvakhandel.