De mogelijkheden van papierformaat a2XDe mogelijkheden van papierformaat a2X
BLOG

De mogelijkheden van papierformaat A2

Het kiezen van geschikte papierformaten voor verschillende doeleinden is voor veel bedrijven van groot belang. Welk papierformaat is het meest geschikt voor welke campagne of reclame? Veel organisaties en bedrijven kiezen voor A2 papierformaat. Hoe groot is papierformaat A2 eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden met dit papierformaat?

A2 papierformaat: de ideale afmeting

A2 papier wordt vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit komt doordat het A2 formaat erg geschikt is voor het maken van posters, collages en displays. Maar wat zijn eigenlijk de afmetingen van A2 papier en hoe groot is A2 papier ten opzichte van bijvoorbeeld A4 papier? Een A2 papier kent de volgende afmeting: 42,0 x 59,4 cm. Ter illustratie: een A4 papier gaat vier keer in een A2 papier. Wil je dus bepaalde informatie binnen je bedrijf naar buiten toe brengen? Is je boodschap over te brengen op een A4 formaat? Of heb je toch liever meer attentiewaarde en dus een groter papierformaat, zoals het A2 papier?

A2 papierformaat voor een creatieve werkomgeving

Er zijn tal van mogelijkheden voor het gebruik van A2 papier. Naast het feit dat dit papier kan zorgen voor een duidelijke marketingboodschap, kan het ook gebruikt worden voor creatieve uitspattingen. Dit papierformaat wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt in de modewereld, als schetspapier of als moodboard. Is je bedrijf visueel ingesteld? Komt er veel creativiteit bij kijken en wordt er veel gebrainstormd? Dan is A2 papier een afmeting die goed gebruikt kan worden. 

A2 papier printen of toch langs de copyshop?

Wil je A2 papier aanschaffen? Denk dan goed na over de wijze waarop je het wilt implementeren in jouwbedrijf. Printers die A2 papier printen zijn namelijk vaak erg prijzig. Je kan ervoor kiezen om toch A2 papier printer aan te schaffen, maar het is ook mogelijk om langs de copyshop te gaan, wat je wellicht een hoop geld kan schelen. Veel kantoorvakhandels hebben ook een printservice. Informeer bij jou in de buurt!

Wil je meer informatie over de verschillende soorten papierformaat? Bezoek dan eens een kantoorvakhandel bij jou in de buurt. Vind jouw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel hier.