Wat is clean desk policy?

Steeds meer bedrijven hanteren een clean desk policy op het werk, maar waarom precies? Het woord zegt het eigenlijk al, een clean desk policy. Wanneer dit gehanteerd wordt is het zo dat er eigenlijk zo min mogelijk op je bureau ligt. Je hebt slechts de spullen op je bureau liggen welke je nodig hebt voor het werken. Denk hierbij aan een monitor, toetsenbord, muis, telefoon en notitieboekje met pen voor al je aantekeningen. Zo werkt de clean desk policy.Waarom de clean desk policy invoeren?

De reden dat steeds meer bedrijven een clean desk policy invoeren is simpel. Op deze manier ligt er niet meer op het bureau dan je nodig hebt, waardoor je waarschijnlijk minder snel afgeleid bent. Toch zal niet iedereen blij zijn met de clean desk policy. Er zijn namelijk mensen die het fijn vinden om te werken met allemaal papieren en andere spullen op hun bureau. Zij zullen het niet fijn vinden om de clean desk policy in te voeren. Toch is het belangrijk dat je wanneer je de clean desk policy invoert, je de regels blijft hanteren voor iedereen.

Voordelen clean desk policy

Maar de clean desk policy heeft ook een aantal voordelen, anders zou je deze natuurlijk niet invoeren op de werkvloer. Zo geeft de clean desk policy een professionele uitstraling naar de klant en is het zo dat je het bedrijf kennis kunt laten maken met flexibele werkplekken (denk ook aan het nieuwe werken). Niet iedereen heeft meer een vaste plek nodig wanneer je de clean desk policy invoert.

Ook is het makkelijker om de bureaus schoon te maken omdat er geen onnodige rommel op ligt. De schoonmakers zullen op deze manier een stuk sneller klaar zijn.

Kortom, genoeg redenen om de clean desk policy in te voeren bij jou op je werk!