Welke soorten printers bestaan er?

Printers, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Zo is er voor iedereen een printer die bij hem of haar past. Ben je op zoek naar een printer, dan is het erg belangrijk om een printer te vinden die bij je behoeften aansluit. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Welke soorten printers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten printers welke allemaal belangrijke eigenschappen hebben. Welke soort printer je nodig hebt, heeft met verschillende factoren te maken. In sommige gevallen kun je met een simpele zwart-wit printer goed uit de voeten, terwijl je in andere gevallen juist een hoog-volume kleurenprinter nodig hebt. Er zijn twee soorten printers, namelijk inkjetprinters en laserprinters. Hieronder ontdek je het verschil tussen deze twee soorten.

Inkjetprinters

Inkjetprinters staan bekend om hun hoge afdrukkwaliteit. Kies daarom voor een inkjetprinter wanneer je mooie afdrukken wilt van afbeeldingen en foto's in kleur. Inkjetprinters werken met cartridges. Let bij aanschaf van een inkjetprinter op of je de cartridges apart kunt vervangen. Bij het printen verbruik je namelijk nooit evenveel gekleurde inkt als zwarte inkt en het is goedkoper om alleen die cartridges te vervangen die leeg zijn.

Bij inkjetprinters heb je de keuze uit twee soorten: multifunctionele inkjetprinters waarmee je kunt printen, scannen, kopiëren en faxen en inkjetprinters die alleen kunnen printen.

Laserprinters

Wanneer je veel documenten wilt printen, dan is een laserprinter een goede keuze. Een laserprinter is namelijk goedkoper in gebruik wanneer je veel print. Daarnaast gaat het printen met een laserprinter een stuk sneller dan met een inkjetprinter. Bij het kopen van een laserprinter heb je ook nog keuze uit meerdere soorten printers: (multifunctionele) kleurenlaserprinters en (multifunctionele) zwart-wit-laserprinters.

Meer weten? Vind hier jouw Quantore kantoorvakhandel. Zij helpen je graag.