Multifunctional printer ADFMultifunctional printer ADF
Blog

Wat betekent ADF bij een kopieerapparaat?

ADF is een aanduiding die vaak op een multifunctional of kopieerapparaat gemeld staat. Maar waar staat de afkorting ‘ADF’ eigenlijk voor?

Wat is ADF precies?

Met een 'Automatic Document Feeder' (ADF), ook wel automatische documentinvoer genoemd, scan of kopieer je automatisch in één keer meerdere vellen achter elkaar. Door meerdere vellen in de ADF te plaatsen, wordt ieder vel papier stuk voor stuk automatisch gekopieerd of gescand.

Het verschil tussen ADF, DADF en RADF

De letters ADF staan voor een afkorting genaamd: Automatic Document Feeder. De afkorting ADF betekent dat er een hulpstuk voor een multifunctional of kopieerapparaat aanwezig is. Dit hulpstuk, ADF, verwerkt automatisch meerdere documenten na elkaar. Naast de afkorting ADF, bestaat ook RADF. RADF betekent hetzelfde als ADF, maar de R betekent in dit geval reversing, dat de feeder ook dubbelzijdige originele documenten kan verwerken. Dit is in sommige bedrijven nog handiger dan een ADF. Als laatste de afkorting DADF, die staat voor duplexing waarbij iedere pagina na het verwerken van de ene zijde automatisch wordt omgedraaid voor verwerking van de achterzijde.

Tevens is deze afkorting ADF of RADF niet alleen verkrijgbaar voor een multifunctional of kopieerapparaat, maar ook voor een scanner, printer of fax. Wanneer je twijfelt of vragen hebt over de aanschaf van een multifunctional of kopieermachine met ADF, vraag dan jouw kantoorvakhandel om advies!