toner en inktcartridgetoner en inktcartridge
BLOG

Het verschil tussen een toner en een inktcartridge

Heb je een toner of cartridge nodig voor je printer op kantoor? Er zitten verschillen tussen toners en inktcartridges. Het is belangrijk dat je deze verschillen weet voordat je een (of meerdere) printer gaat aanschaffen voor op kantoor. Zo weet je zeker dat je een printer en cartridges aanschaft die bij jou en je bedrijf passen. 

Toners voor een printer

Een toner bevat droge tonerpoeder om documenten af te drukken. Toners worden meestal gebruikt in duurdere en grotere laserprinters. Deze laserprinters hebben vaak een hoge gebruikersfrequentie. Toners gaan lang mee en zijn dan ook duurder dan inktcartridges.

Inktcartridges voor een printer

Inktcartridges bevatten vloeibare inkt die op papier verspreid wordt. Inktcartridges worden gebruikt in inkjet printers. Inkjet cartridges zijn vaak goedkoper dan toners, maar gaan minder lang mee. Gebruik je je printer niet veel, let er dan op dat je cartridges niet uitdrogen.

Laserprinter of inkjetprinter kopen?

Of je een laser- of inkjetprinter aanschaft, hangt van een aantal zaken af. Wanneer je vaak, veel en snel wil printen, is een laserprinter een slimme keuze. Wanneer je op zoek bent naar een printer om bijvoorbeeld thuis kwalitatief goede foto’s uit te printen, kies dan voor een inkjetprinter. Afhankelijk van je keuze voor een printer, kies je dus ook voor toners of cartridges.

Wil je weten welke cartridge het beste bij jouw printer past? We helpen je graag! Kijk nu voor een verkooppunt bij jou in de buurt.