Wat is een ‘clean screen policy’?

Een clean screen policy betekent, letterlijk vertaald, niet meer dan een ‘schoon scherm’. Een clean screen policy wil aangeven dat het belangrijk is dat je er voor zorgt dat er geen belangrijke informatie op je beeldscherm zichtbaar of bereikbaar is, voor mensen die dit niet mogen zien.

Vergrendel je scherm

Wanneer je jouw werkplek verlaat, of het nou voor korte of langere tijd is, moet je altijd de clean screen policy volgen. Zorg er daarom voor dat je computerscherm vergrendeld is, zodat de informatie op je computer geblokkeerd is voor anderen. Op deze manier voorkom je dat anderen in je bestanden snuffelen of erger nog, vertrouwelijke informatie prijsgeven. De gevolgen kunnen erg groot zijn wanneer je niet zorgvuldig omgaat met bepaalde gegevens op je computer, vandaar dat de clean screen policy zo belangrijk is.

Goed beveiligen

Zorg er daarom voor dat je belangrijke informatie en middelen goed beveiligd. Mensen die geen toegang hebben om ergens mee te werken, horen er ook niet bij te kunnen. Leef daarom altijd de clean screen policy na, en beveilig je computer minimaal met een wachtwoord.