QUANTORE.COM HP headerQUANTORE.COM HP header
Blog

Geavanceerde printbeveiliging van HP

Een veilige printer is van onschatbare waarde voor je bedrijf, maar het belang ervan wordt vaak onderschat. Printerbeveiliging is vaak een aspect dat niet altijd voldoende aandacht krijgt. Hackers kunnen via onveilige printers toegang krijgen tot het hele netwerk. Het is daarom essentieel om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf en het gebruik van printers binnen je organisatie. Met een printer van HP zit je altijd goed en in deze blog lees je waarom.

QUANTORE.COM HP toner2

Houd de software en firmware up-to-date

Hoewel het bijwerken van hardware een prioriteit is voor moderne bedrijven, vergeten ze vaak de printers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de software als firmware van al je printers regelmatig worden bijgewerkt. Dit vormt namelijk een van de belangrijkste beveiligingslagen voor deze apparaten. HP-printers zijn uitgerust met HP Wolf Security om zowel op hardware- als softwareniveau de juiste bescherming te bieden. Bovendien biedt HP met Managed Print Services de mogelijkheid om je printers up-to-date te houden, zodat je apparaten altijd voorzien zijn van de meest recente beveiligingsupdates. Dit zorgt ervoor dat onbevoegden nooit toegang kunnen krijgen tot het netwerk via de printer.

QUANTORE.COM HP toner3

Beheers documentstromen en voorkom datalekken

Een veilige printer alleen volstaat niet voor de bescherming van documentstromen binnen je organisatie. Onbeveiligde printopdrachten vormen een risico, omdat iedereen in de buurt van de printer toegang kan krijgen tot geprinte documenten. Daarom is het noodzakelijk om medewerkers te verplichten zich te identificeren bij de printer, bijvoorbeeld met pasjes, ID-badges of pincodes. Daarnaast is het essentieel om printopdrachten te versleutelen. HP-printers hebben standaard encrypted printen ingeschakeld om te voorkomen dat derden de inhoud kunnen lezen. Deze stappen zijn onmisbaar in het beschermen van vertrouwelijke informatie binnen je organisatie.

QUANTORE.COM HP toner4

Cybersecurity op maat

Hoewel HP-printers standaard zijn uitgerust met HP Wolf Security, biedt HP meer mogelijkheden om beveiligingsmaatregelen te beheren binnen een organisatie. Met HP Security Manager kan één persoon eenvoudig meerdere printers beheren, inclusief het instellen van beveiligingsbeleid, het helpen waarborgen van compliance en het beschermen van workflows. Daarnaast kun je met HP Security Assessment Tools gemakkelijk meerdere printapparaten controleren en kwetsbaarheden opsporen zoals verouderde firmware of netwerkinstellingen. Dat maakt HP-printers uiterst geschikt voor organisaties, groot én klein.

Quantore, kantoorartikelen voor jou

Met verkooppunten door het hele land, is er altijd wel een Quantore kantoorvakhandel bij jou in de buurt. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor jouw (werk)dag, op kantoor én thuis. Wandel jij eens bij ze binnen?

De Quantore kantoorvakhandel
Verkooppunten QuantoreVerkooppunten Quantore