Header blog PhilipsHeader blog Philips
Philips

De kracht van een dicteer apparaat

De afgelopen jaren is dicteren met tapes vervangen door makkelijkere opties. We grijpen snel naar onze smartphone wanneer we iets moeten opnemen, maar waarom? Een smartphone is namelijk niet altijd de beste optie. Dicteerapparaten werken eenvoudig, hebben een duidelijke takenlijst en behouden alle informatie digitaal.

Waarom een digitaal dicteerapparaat?

Wij geven je graag een aantal redenen waarom je beter een dicteerapparaat kunt gebruiken dan je smartphone.

1) Microfoon van studiokwaliteit
Het dicteerapparaat hoef je niet in de buurt van de mond te plaatsen, de microfoon is namelijk van studiokwaliteit. De microfoon van een smartphone heeft slechter bereik en is geplaatst aan de onderkant van het apparaat. Ideaal voor telefoongesprekken, maar niet voor het opnemen van bijvoorbeeld een interview.

2) Eenvoudige en snelle bediening
De ergonomische schuifschakelaar is bedoeld om alle opname- en afspeelfuncties met één hand te bedienen. Op deze manier kun je gemakkelijk door de verschillende bestanden navigeren en deze bewerken. De meeste smartphones zijn groot en kunnen niet met één hand bediend worden.

3) Uitbreidbare opslagcapaciteit
Naast alle opslagruimte die op het apparaat zit, is het ook mogelijk om een SD-kaart toe te voegen om nog meer capaciteit te creëren. Over het algemeen zal dit niet nodig zijn aangezien je het dicteerapparaat alleen voor opnames gebruikt. In een smartphone nemen video’s, apps, foto’s etc. het grootste gedeelte van de opslagruimte in beslag.

4) Lange levensduur van de batterij
De batterijlevensduur is 48 uur of meer. Een smartphone kan met een gemiddelde batterijduur slechts een sessie van 2 uur opnemen.

5) Betere geluidskwaliteit
Doordat alle ruis gefilterd wordt, zorgt dit voor een betere kwaliteit van het geluid. Dit is prettig voor medewerkers die het document moeten uitwerken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je telefoontje een sms ontvangt in het midden van je dictaat!

Zoals je ziet zitten er dus veel voordelen aan het gebruik van een dicteerapparaat. Voortaan dicteer je dus met een dicteerapparaat in plaats van met je smartphone!

Blogbeeld Philips
Verkooppunten Quantore

Vind jouw Quantore kantoorvakhandel

De aangesloten kantoorvakhandels zijn te vinden door heel Nederland en België. Zowel online als offline.