Hoe werkt een scannerHoe werkt een scanner
BLOG

Hoe werkt een scanner?

Met een scanner kun je documenten met teksten en afbeeldingen scannen om deze te digitaliseren. Vervolgens kun je ze digitaal bewaren of versturen. Jouw kantoorvakhandel heeft veel ervaring met de verkoop van scanners en geeft uitleg over de werking van dit handige kantoorartikel. In deze blog hebben we het over scanners voor documenten en dus niet over bijvoorbeeld scanners voor dia's. 

[FK1]Linkt naar: https://www.quantore.com/advies-en-inspiratie/ict-en-digitaal/tips-voor-het-inscannen-van-documenten [FK2]http://www.dekantoorvakhandel.nl/advies/algemeen/hoe-bewaar-ik-de-tekeningen-van-mijn-kinderen/ [FK3]http://www.dekantoorvakhandel.nl/kantoormachines/scanners/

Soorten scanners

Er zijn verschillende soorten scanners. We maken onderscheid tussen een doorvoer- en een glasplaat scanner. Dit laatste type scanner staat ook bekend als 'flatbed' scanner. 

Glasplaat scanner

Bij een glasplaat scanner leg je het document dat je wilt scannen met de te scannen kant naar beneden tussen de aangewezen kaders. Na het sluiten van de klep en het starten van de scanopdracht, stuurt de scanner een lichtstraal door het document. Deze wordt opgevangen door de sensoren in de scanner, die het beeld omzetten naar een digitaal plaatje. 

Doorvoer scanner

Dit type scanner werkt met een Automatic Document Feeder (ADF), wat veel tijd bespaart als je meerdere documenten gaat scannen. Dit type scanner wordt veel in zakelijke omgevingen gebruikt. Een transportsysteem voert de vellen papier langs sensoren die de documenten omzetten in digitale data.

Meer informatie

Wil je meer weten over scanners of andere kantoorartikelen? Ga voor advies en aanschaf naar een kantoorvakhandel in de buurt.