VakantieplanningVakantieplanning
Inspiratie

Hoe maak ik een vakantieplanning in Excel?

Wanneer plannen jullie je vakantie? Heb je schoolgaande kinderen en ben je daardoor gebonden aan het hoogseizoen? Je kunt natuurlijk niet allemaal tegelijk weg. Hoe zorg je voor voldoende bezetting? Maak een vakantieplanning en krijg overzicht. Excel is hier een heel handig programma voor!

Agendasjablonen voor iedereen

Excel is een ideaal programma om een overzichtelijke planning te maken. Ook als je hierin niet uitblinkt. Excel biedt namelijk standaard een aantal agendasjablonen aan. Deze zijn bovendien gemakkelijk te printen. Met een multifunctionele printer kun je kiezen voor A3-formaat om overzicht te creëren. Kijk welk sjabloon voor jou het beste werkt en neem de tijd om een slimme indeling te maken van jouw planning. Dat scheelt werk, want het juiste sjabloon kun je jaar na jaar blijven gebruiken. Voeg feestdagen en eventueel vaste parttime dagen per medewerker alvast in.

Overzicht geeft rust

Op tijd met een vakantieplanning beginnen geeft rust. Bepaal vooraf wat de minimale bezetting is. Vervolgens inventariseer je wat ieders verlofwensen zijn. Zo heb je al snel eventuele knelpunten te pakken. Kijk of mensen onderling met elkaar kunnen ruilen of kijk of je eventueel extra tijdelijke resources kunt inhuren. Vroeg inzicht in bezetting geeft je de ruimte om projecten om de vakantieperiodes heen te plannen. Verbind een duidelijke deadline aan het invullen van de vakantieplanning. Aanvragen die daarna binnenkomen, dienen rekening te houden met bestaande afspraken.

Geniet optimaal van je zomer met een duidelijke vakantieplanning!