Hoe bewaar je batterijenXHoe bewaar je batterijenX
Advies

Hoe bewaar je batterijen? Tips!

Vraag je je wel eens af hoe je batterijen het beste kan bewaren? Als je batterijen te warm bewaard, kunnen ze leeglopen. Als je ze te koud bewaard, worden ze onbruikbaar. In deze blog maken we onderscheid tussen oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen.

Hoe bewaar ik gewone batterijen?

Bewaar batterijen koel, maar nooit kouder dan 0 graden Celsius. Zorg er ook voor dat je batterijen op een droge plek bewaart. Er mag absoluut geen vocht bij de batterijen komen. Bewaar batterijen nooit in de volle zon en ook niet in de auto. De temperatuur in een auto die in de zon staat kan enorm snel oplopen. Gebruik je een apparaat een lange tijd niet? Haal de batterijen eruit. Alkaline batterijen kunnen gaan lekken, waardoor je apparaat kapot kan gaan.

Hoe bewaar ik oplaadbare batterijen?

Ga je een apparaat met oplaadbare batterijen een tijd niet gebruiken? Haal dan de batterijen eruit. Bewaar de batterijen op een droge en donkere plek. Vaak is kamertemperatuur prima voor het bewaren van batterijen. Bewaar batterijen nooit in de koelkast of vriezer. De temperatuur is te laag en je hebt risico op condensvorming. En dat is funest voor je batterijen. Door vocht raken ze namelijk beschadigd.

Wat doe ik met lege batterijen?

Gooi lege batterijen nooit in de prullenbak, maar breng ze naar een verzamelpunt. Deze vind je bij de meeste supermarkten en natuurlijk bij de milieustraat. Lege batterijen worden verzameld en gerecycled. Zo worden van lege batterijen weer grondstoffen gemaakt voor bijvoorbeeld dakgoten.

Advies over batterijen bewaren?

Ben je op zoek naar advies over (oplaadbare) batterijen of het bewaren van batterijen? Vraag jouw kantoorvakhandel om advies.