QUANTORE.COM BrotherQUANTORE.COM Brother
Blog

Beter beveiligd met Brother

In onze moderne digitale wereld zijn steeds meer apparaten verbonden met het internet. Hoewel dit veel voordelen biedt, brengt het ook risico's met zich mee. Cybercriminelen liggen altijd op de loer en we moeten ons bewust zijn van de gevaren om gegevens en bedrijfsmiddelen veilig te houden. In deze blog zullen we dieper ingaan op enkele belangrijke aspecten van cybersecurity op kantoor en hoe Brother ervoor zorgt dat jouw printers goed beveiligd zijn.

QUANTORE.COM Brother2

Een goede beveiliging begint bij een sterk netwerk

Je wilt ervoor zorgen dat je netwerk goed beschermd is tegen indringers van buitenaf. Dit kan worden bereikt door het implementeren van sterke wachtwoorden, regelmatige software-updates en het gebruik van firewalls. Maar vaak wordt er niet gedacht aan de beveiliging van apparaten zoals printers. Printers kunnen namelijk ook een zwakke plek vormen in de beveiliging van je kantooromgeving. Veel mensen realiseren zich niet dat printers toegang hebben tot gevoelige informatie, zoals afdrukopdrachten of documenten die worden gescand of gekopieerd. Als deze informatie in verkeerde handen valt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de privacy en veiligheid van jouw bedrijfsgegevens. Daarom is het essentieel om printers te voorzien van adequate beveiligingsmaatregelen.

QUANTORE.COM Brother3

Verschillende niveaus bescherming

Brother begrijpt dit als geen ander en heeft daarom verschillende beveiligingsfuncties geïmplementeerd in hun printers. Zo zorgen ze ervoor dat jouw bedrijfsgegevens optimaal beschermd zijn. De printers van Brother zijn standaard uitgerust met drie niveaus van bescherming. Veel professionele Brother apparaten zijn voorzien van geavanceerde software die voortdurend waakt en bescherming biedt tegen de dreiging van hackers. Daarnaast is een van de belangrijkste beveiligingsfuncties van Brother-printers, de Secure Function Lock. Met deze functie kun je specifieke functies op de printer vergrendelen en alleen toegankelijk maken voor geautoriseerde gebruikers. Hierdoor voorkom je dat onbevoegde personen bijvoorbeeld vertrouwelijke documenten kunnen kopiëren of scannen.

Een andere belangrijke beveiligingsmaatregel is end-to-end data encryptie en port-based toegangsbeheer. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die via het netwerk naar de printer worden verzonden, versleuteld zijn en alleen leesbaar zijn voor geautoriseerde apparaten. Ook deze functie voorkomt dat hackers of andere kwaadwillenden toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie.

QUANTORE.COM Brother4

Maatwerkoplossingen voor elke organisatie

Brother begrijpt dat elke organisatie uniek is en biedt daarom ook maatwerkoplossingen om aan al jouw printbehoeften te voldoen.De printers van Brother zijn compatibel met veelgebruikte print- en documentbeheersoftware, zodat je geen grote aanpassingen hoeft te doen. Daarnaast werkt Brother samen met softwarepartners om de printers aan te passen aan de behoeften van jouw organisatie. Zo worden de print- en scanoplossingen een ultra-efficiënt onderdeel van jouw organisatie. Met Brother ben je dus beter beveiligd én kun je rekenen op hoogwaardige printoplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie.

Kijk hieronder voor de dichtstbijzijnde Quantore-verkooppunten voor de veilige printoplossingen van Brother.

Quantore, kantoorartikelen voor jou

Met verkooppunten door het hele land, is er altijd wel een Quantore kantoorvakhandel bij jou in de buurt. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor jouw (werk)dag, op kantoor én thuis. Wandel jij eens bij ze binnen?

De Quantore kantoorvakhandel
Verkooppunten QuantoreVerkooppunten Quantore