Recyclen op je werk

Recyclen op kantoor: het is tegenwoordig niet meer dan normaal. ‘Want een beter milieu begint bij jezelf’. Deze slogan komt je vast niet onbekend voor. Het is voor veel huishoudens tegenwoordig de standaard om het afval te scheiden en te recyclen. Plastic, papier, GFT en restafval worden in verschillende bakken verzameld, om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ook op je werk kan het erg nuttig zijn om afval te scheiden. Je zult je er nog over verbazen hoeveel afval er op een werkplek eigenlijk geproduceerd wordt. Recyclen op je werk is daarom bij veel bedrijven een hot topic.

Recyclen is belangrijk

Afval scheiden en hergebruik van spullen is een belangrijk onderwerp. Veel bedrijven
en ondernemingen zijn hier al volop mee bezig. Niet alleen voor het verbeteren van het milieu, maar ook om zo een betere indruk te maken op klanten. Recyclen op je werk is een mooie manier om mee te werken aan verbetering van het milieu. Op je werkplek zijn er talloze voorwerpen die gemakkelijk hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan navulbare inktcartridges, milieuvriendelijk papier maar ook flessen. (PET)drinkflessen bevatten tegenwoordig statiegeld en dienen dus ingeleverd te worden bij een verzamelpunt. Het is ook een kleine moeite om op verschillende plekken op je werk aparte bakken neer te zetten voor papier, plastic en restafval. Alle plastic zakjes, drinkflessen en theezakjes die tijdens de lunch worden gebruikt, kunnen zo op een nette en milieuvriendelijke manier worden weggegooid.

Samenwerken voor een beter milieu en een opgeruimde werkplek

Werken op een schone werkplek is wel zo fijn. Motiveer ook je collega’s daarom om de werkplek met zijn allen zo schoon mogelijk te houden. Je kan bijvoorbeeld op een whiteboard bijhouden wie het best recyclet, het vaakst schoonmaakt of het meest gebruikmaakt van herbruikbare spullen zoals een broodtrommel, glazen drinkfles of mok. Samenwerken en het bijhouden van vorderingen maakt het een stuk leuker om met al je collega’s te recyclen op je werk.