Quantore.com Alternatieve kerstboomQuantore.com Alternatieve kerstboom

Hang de lampjes maar op

De kerstdagen komen weer langzaam dichterbij. Tijd om de gezelligheid van deze periode terug te brengen naar het (thuis)kantoor. Helaas is een grote kerstboom is niet voor iedere werkplek weggelegd. Daarom geven wij in deze editie van ‘Wat verder ter tafel komt’ tips om ook zonder kerstboom jouw werkplek kerst-ready te maken.

Quantore.com Alternatieve kerstboom4

In de boeken kruipen

Waar een kantoor is, zijn boeken. Ideaal, want die kun je perfect inzetten voor het maken van een kerstboom. Stapel ze van breed naar smal, op verschillende manieren, op elkaar. Hang er vervolgens een sliert lampjes in en plaats bovenop een lijmstift. Perfect als piek!

Een groene basis

Loop eens een rondje door je werkplek en verzamel alle groene kantoorartikelen die je tegenkomt. Licht groen, donker groen, het maakt niet uit. Leg vervolgens de breedste kantoorartikelen onderaan en begin zo de kantoorartikelen van groot naar klein op te stapelen. Eindig met het langste, smalste kantoorartikel bovenaan. Een leuke kerstboom voor op jouw bureau!

Quantore.com Alternatieve kerstboom3

De krijtboom

Kijk jij je hele werkdag richting een saai, leeg krijtbord of whiteboard? Dat hoeft niet! Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met krijt of stift voor een mooie creatie van jouw eigen kerstboom. Super simpel, maar het zorgt wel voor nét dat extra beetje sfeer.

Wecycle

Waar gewerkt wordt, vind je vaak ook een stapel oud-papier. Gooi dit in de kerstperiode niet weg, want dit is ideaal materiaal om te gebruiken voor je alternatieve kerstboom. Steek een lange satéprikker in een bakje met mos en prik alle papiertjes aan de satéprikker. Uiteraard in verschillende richtingen gedraaid en van groot onder naar klein bovenaan. Knutsel een klein sterretje voor de piek en je hebt een prachtige kerstboom op je bureau.

Quantore.com Alternatieve kerstboom2

Kerst kantoorplant

Welke werkplek heeft geen kantoorplant? Precies. En laat dat nou net als perfecte alternatieve kerstboom dienen. Het enige wat je hoeft te doen is een lichtsnoer over de plant draperen en hier en daar een kerstbal aan de plant hangen. Het kost weinig moeite en je creëert toch een leuk effect.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!