QUANTORE.COM Gemakkelijk groen HEADERQUANTORE.COM Gemakkelijk groen HEADER
Gemakkelijk groen

Tips om duurzamer je werk te doen

Duurzaamheid op de werkplek kan op veel verschillende manieren worden aangepakt. Het is een onderwerp dat steeds vaker naar voren komt en waar iedereen graag een steentje aan bijdraagt. Wist je dat je met een paar simpele handelingen jouw dagelijkse werk veel duurzamer kan maken? Wel zo verantwoord!

QUANTORE.COM Gemakkelijk groen2

De paperclip vs. het nietje

Je kunt elke dag een slimme keuze maken, al lijkt deze nog zo klein. Pak bijvoorbeeld een paperclip in plaats van een nietje. Paperclips kan je namelijk hergebruiken en nietjes niet. Printen doe je alleen als het écht nodig is en maak ook dan de juiste keuze. Kies voor duurzaam printpapier met een FSC-keurmerk of voor papier dat gerecycled is. Heb je een nieuwe pen nodig? Koop dan een pen die je kunt bijvullen, als deze leeg is. Kijk ook of het materiaal van je pen gerecycled of op zijn minst recyclebaar is.

QUANTORE.COM Gemakkelijk groen3

Kies voor groen

Duurzame kantoorinrichting saai? Zeker niet! Ook bij het inrichten van jouw werkplek, ga je voor de duurzame keuze. Schaf een goede bureaustoel aan, die lang mee gaat. Check! Nieuwe kast of bureau? Kies eens voor meubels die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld, waardoor het direct na de oogst weer aangroeit. Hierdoor wordt ontbossing voorkomen. Ook absorbeert de plant veel koolstofdioxide en produceert het tot 35% meer zuurstof dan andere bomen. Een duurzame keuze dus, bamboe! Maak tot slot jouw kantoor af met een mooie plant. Naast dat planten voor sfeer in de ruimte zorgen, verdampen ze water en filteren ze de lucht. Ook hebben planten een positief effect op je productiviteit en verminderen ze stress.

QUANTORE.COM Gemakkelijk groen4

Hergebruiken maar!

Een mok in plaats van een papieren bekertje, een herbruikbare waterfles in plaats van PET flessen of een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje: allemaal simpele oplossingen die je dagelijks kan toepassen om je werkdag duurzamer te maken. Ook het gebruik van een thermoskan, herbruikbaar bestek of het gebruik van duurzame tasjes in plaats van wegwerptasjes is een slimme keuze.

QUANTORE.COM Gemakkelijk groen5

Doekje erover

Schoonmaken is een taak die regelmatig terugkeert. Of het nu om je laptop, bureau of de binnenkant van een kast gaat: het moet zo nu en dan worden gedaan. Zorg ervoor dat je schoonmaakt op een verantwoorde en duurzame manier door schoonmaakmiddelen met Ecolabel te gebruiken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, houd je aan de dosering en gebruik microvezeldoekjes. Deze doekjes gaan namelijk enorm lang mee (600 schoonmaakbeurten) en zijn beter dan wegwerpdoekjes.

QUANTORE.COM Gemakkelijk groen6

Energiezuinige keuzes

Er zijn tal van mogelijkheden om slim bezig te zijn met energie. Veel apparaten leiden in stand-by stand tot sluipverbruik. Dus ga je je computer of scherm even niet gebruiken, zet ze uit. Daarnaast is daglicht erg belangrijk op je werkplek. Heb je toch een lamp nodig? Kies dan voor een ledlamp. Heb je een nieuw apparaat nodig? Kies dan voor een A+++ apparaat. Apparaten met dit label zijn momenteel het meest zuinig.

Wedstrijdje doen?

Wie wil er nu geen steentje bijdragen aan een groenere wereld? En dat ook nog eens op een leuke manier? Organiseer samen met jouw collega’s de ‘Groene wedstrijd’ en ga de strijd aan voor een groenere werkplek.

Verkooppunten Quantore

Vind jouw Quantore kantoorvakhandel

De aangesloten kantoorvakhandels zijn te vinden door heel Nederland en België. Zowel online als offline.