Wat is het nut van een voetensteun op kantoor?

Niet iedere bureaustoel kan goed worden ingesteld en dan komt een voetensteun goed van pas. Je kunt ergonomisch verantwoord op je plek zitten en krijgt hierdoor minder snel last van je rug, nek, schouders of hoofdpijn.

Comfortabel

Een voetensteun op kantoor zorgt er allereerst voor dat je comfortabel achter je bureau kunt zitten. Je benen kunnen namelijk beter ontspannen als je voeten schuin tegen een voetsteun kunnen rusten. Als je lang stilzit, is het overigens ook fijn om van de voetensteun meer een voetenbankje te maken. Dan stel je hem niet schuin in, maar zet je de steun recht en wat hoger. Fijn voor de afwisseling en ook goed voor de bloeddoorstroming in je voeten en benen.

Ergonomisch

Dankzij de voetensteun kun je ergonomisch verantwoord urenlang kunt werken achter je bureau. Zittend werk is niet heel belastend voor je onderlichaam, maar als je een verkeerde houding aanneemt, is het wel erg belastend voor je bovenlichaam. Veel mensen met een kantoorbaan hebben dan ook veel last van pijn in de rug, stijve schouders, nekklachten en hoofdpijn. Een voetensteun is naast een goed verstelbare bureaustoel van belang om een ergonomische werkplek te creëren. 

Waar moet je op letten bij een voetensteun

Iedereen die veel uren op een dag achter een bureau of tafel zit, heeft belang bij een goede voetensteun. Een goede voetensteun is zowel in de hoogte als in de hoek verstelbaar en heeft antislipribbels aan de bovenzijde. Daarnaast is het belangrijk dat je een voetensteun kiest die ook stabiel op de vloer staat, met antislipvoetjes. 

Je profiteert volledig van de voordelen van de voetensteun als deze recht voor je staat onder je bureau. Voor een goede werkhouding maken je benen een hoek van 90 graden. Je kunt naast de voetensteun ook andere ergonomische hulpmiddelen op kantoor gebruiken voor een goede werkhouding. Denk bijvoorbeeld aan een concepthouder en een verstelbare toetsenbordlade.