Een schoonmaakschema voor op kantoor

Hoewel veel kantoren een schoonmaakbedrijf of schoonmaakster inhuren voor het schoonmaken van het kantoor, is dit lang niet bij elk bedrijf mogelijk. Wanneer je werkzaam bent bij een klein bedrijf, dan krijgt waarschijnlijk iedereen wat taken om mee te helpen aan een schoon en opgeruimd kantoor. Maar hoe maak je een schoonmaakrooster voor op kantoor?
Zet alle werkzaamheden op een rijtje

Het is goed om eerst een overzicht te hebben van de werkzaamheden. Denk hierbij aan dingen als:

  • De vaatwasser in- en uitruimen

  • Stofzuigen

  • Dweilen

  • Toiletten reinigen

Werkzaamheden indelen

Je hebt de werkzaamheden op een rijtje gezet. Dan is het nu tijd om een overzicht te maken van maandag t/m vrijdag. Maak een schema waarbij je bovenaan alle weekdagen zet en links alle namen van de medewerkers. Vervolgens kun je gemakkelijk de taken per dag onderverdelen tussen de verschillende personen.

Rouleren

Wanneer je aan de slag gaat met een schoonmaakrooster, is het van belang dat je goed rouleert en alle werknemers aan bod laat komen. Je wilt uiteraard geen scheve gezichten, omdat persoon A altijd de vaatwasser in moet ruimen, persoon B altijd de bureaus schoonmaakt en persoon C niets hoeft te doen. Zet dus achter iedere taak een naam.

Schoonmaakrooster klaar?

Zorg er dan voor dat er voldoende schoonmaakartikelen beschikbaar zijn. Het zou toch vervelend zijn wanneer werknemers willen schoonmaken, maar er geen schoonmaakmiddelen tot hun beschikking zijn. Succes en onthoud… velen handen maken licht werk.

Wil je informatie over facilitaire artikelen en schoonmaakmiddelen voor jouw werkplek? Neem dan contact op met een kantoorvakhandel bij jouw in de buurt en vraag advies wat het beste bij je past.